kejiranan & merisokan?

ku pandang kanannn..ku toleh kiri..ku on tv...kubaca blog2 korang..
saban hari pasti ada saja yang dok cakap tentang yang satu ini.Kujengah keluar..selang sehari dua, pasti ada jer jabatan kesihatan dok buat fogging kat persikitaran area Uitm tu..yaa..itulah kejirananku yang terdekat, yang seringkali di fogging setelah dengar2 dah beberapa student nya telah disahkan "denggi".
Ohh..risokan?sooooo..no more pokok2 hiasan dalam air yer, dalam jelly kaler2ful tu pun..nak dipasukan..sib baek plan nak ada kolam ikan hiasan belum menjadik lagi..kalau tak???iskh..iskh..kalau cenggini susah la kengkawan landskapku nak cari makan lepas ni..
Tetiap malam sekarang jangan dok buat2 terlupa on suiz ubat nyamuk tu..bukan pe..kesiankan Luqman yang selsema belum nak berapa sembuh lagi tu..kerana kewangian ubat nyamuk tu..adalah ketidakselesaan kepada Luqman, tapi..harap2 Luqman biasa2..kan diri la sementara kita dapat cari ubat nyamuk version lain plak..agak2 ubat nyamuk cemana yang terbaekk kat pasaran..yang takde bau a.k.a selamat digunakan..etc..etc lagi laa..korang guna ubat nyamuk yang cemana ekk???


P/S i luv u: gambar ehsan en. google, TQ.

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook