areal ilang sesungut?

tengah syok..dok melepak depan tv tu..tup..tup...angin tadak..hujan tadak...ribut apentah lagik...
tetiba plak..tv tadak siaran,..Luqman dah tak senang duduk..diambek nya lagi remote tu...dia plak nak try..
tekan sini..sana..sinun..ingatkan skejap jer..off kjap..Luqman on balik..oish..asyik on..off, aje keja dia..tak bley jadi ni.
Maka mama pun pi la belek2 external areal yang dok berhabuk tu..laaa..sesungut abih dah hilang..keja sapa lagik :D..
Luqman yang teror skali ni laaa...abih dicabut dek budak bertuah ni..iskh..iskh..try jer la..
terbongkok2 la mama ni cucuk sana..cucuk sini..on plug..ohh..ada power..Luqman cepat2 jer on mendalah tu..
iskh..bijak bebenor..umur baru setahun jagung...senang la keja mama yang memang buta@penakut dengan bendalah2 berkaitan elektrik ni..ohh, bukan main sengih Luqman bila tetiba ada suara..pastu..gambar plak muncul kat screen tv tu..ohohoho!



Seingat mama..ni pertamakali untuk tahun ni..kalau tahun lepas tu banyak kali la..tu yang sampai pi beli external areal tu.
apsal ntah..memang la buta bab2 cenggini..nasib baik areal ilang sesungut ni memberi kerjasama..apaaa yang penting???
KERJASAMA...tak gitu dak areal. ;)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook