...resdung oh resdung...

hai..salam hari wilayah kepada yang dok keje kat KL..cuti la lagi hari ni yer..
ermm..cuti2 ni meh kita becerita pasal resdung pulak ni, penyakit gak ni..kena amek tau gak..
kang kalau dibiar..melarat ntah kemana2...mama gak yang susah..heheh...
..semenjak dua menjak ni..mama terasa sesuatu..bersin pun menjadi..jadikk..tambah2 kalau dok
buat ghajin masuk dalam satu bilik tu..yang mama agak jarang2 bersihkannya..heheh..
nampak sangat yang mama dah agak lama tak dikunjungi tetamu..huhuh..at least..sekali seminggu jer,
..mama kemas2 ala kadar kat bilik tu..tak nampak pun habuknya..tapi sangat terasa keberhabukkannya ittew.


..kalau masuk bab2 mengemas ni..Luqman la yang paling sebok sekali..kejap2 dia yang nak vacuum..kejap2
dia jugak yang nak menyapu..dicampur plak mama yang terbersin2 itu..last..nyer,bilik dah kemas..
Luqman plak yang bersawang bagai..heheh.
hah..tu baru bab bersin..pastu 2..3 hari ni, kepala pulak asyik2 pening..dah tu..spek ni dah tak boleh tanggal dahh..
sure rasa tak selesa..alamak..eii..seram pikir2 balik..kutu2 resdung dah bermaharajalela dalam kepala mama ni..dah kacau mata, telinga pun dah rasa gatal2..ahh..tidakkk..kena cepat bertindak!!
kalau dedulu tu..masa tinggal kat Ampang..paling kurang sekali sebulan..gi buat rawatan asap muka bersebelahan ngan Ampang Point tu..memang berkesan..hmm, alternatif lain???


tup..tup..tengat DNHans yang mama beli dulu..lama sangat dahh..tapi asyik2 miss jer nak try..iyok la,kena amek 30minit pepagi sebelum breakfast..oishh, time busy mama tu..belek2 kotak..ooo..expired date Disember 2010, nampak sangat bertahun dahh beli bendalah ni..
okeyh!..chaiyok!!mama..start tomorrow moning..harap2 dapat membantu, letak siap2 1 peket kat atas fridge tu..esok pepagi, time nak ngambek serbuk kopi ayah tu..hah, jeling2 la kat peket kaler kuning tu yer?..curah jer dalam mulut tu..minum air segelas..SIAP!kan ke sonang jer tu....Motovasi diri..huhuh

Tringat plak kat sebotol pil haruan yang my MIL bagi..dua minggu lepas kot..sebijik pun tak telan lagik..iskh..mama memang fill bab telan2 ubat ni..belek2 label kat botol tu.hmm..elok untuk resdung gak.bila nak start yang ni plak..
iskh..iskh..iskh..satu2 laa...kang banyak2..kot jadik kot lain plak..minta simpang..la..kan :)

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook