...jom pi Jitra :)

Salam kembali ketemu..bersiaran semula di arena ini..
heheh..akhirnya hari ni mama dapat kembali memeriahkan alam blogger kita ni,..setelah hampir seminggu menyepi,..
penangan CNY ler ni..bukan sekadar deretan kedai kat bandar tu ajork yang sepi, blog pun terkena tempias gak..
jengok2 ke blog2 yang selalu mama jenjalan tu..oishh..memasing sume pakat dok crita+tempek gambo balik kampung
ajorkk..mama sekeluarga pulak pi mana?..bercuti???..oooo balik kampung la kiteeee..

mai oii mai chek maiiii..kita pi utara...

14 february..berangkat la Luqman bersama ayah n mamanya...meramaikan+memeriahkan lagi North South Expressway kita tu,
alhamdulillah..deretan ini tetap bergerak...sesekali ternampak sebijik dua yang tersadai..yang terpaksa ditolak ke lorong kecemasan..kalau tak kerana enjinnya yang berasap..tayarnya pulak mintak diganti..lega bila tak terserempak dengan yang tak semena2 berkecai-berai kat tengah jalan.


..Pueh beratur..bersusun kat atas jalan..moh reramai..pakat pi beratur bersusun cari parking kat R&R pulak..
cadang nak lepak Sg Perak..tapi baru sampai R&R Tapah dah lapar dahhh...heheh..nak beli makanan+nak cari meja pun kena beratur bersusun gakkk...settle sume..singgah surau jap..qasar jamak siap2..layan Luqman longgar2kan urat kejap..
pastu jom pi beratur..bersusun kat highway kita tuuu...


Kesabaran Luqman amat mengujakan...2-3kali tido..bangun..tido..bangun, tak sampai2 gak lagi kita ni ayahh..kita nak
ke mana ni..?


Akhirnyaaaa...tengok la jam kat keta tu..630 lebih baru jumpa exit 181...Bandar Darulaman,Jitra..
Selamat Kembali ke Kubang Pasu...ahhh!tak sabo nak sampai umah...sempat plak menyinggah pasar malam kat Jitra petang Ahad tu...ramaiii..beratur..bersusun lagikkk...tau tunggu apa...beli sate faberet mama..heheh..bukan selalu nak boleh makan
ni,..dengan sedapnya..dengan rege pun sedap gakk..tu yang sanggup beratur bersusun buat kesekian kalinya..ekekek..


haa..ahh, ni kita close-up sket..sampai traffic light tu...ke kiri yer..untuk ke Jitra..seterusnya ke kampung mama...


P/S:nantikan sambungan kembara aie.ezza's family :)

You Might Also Like

3 comments

  1. salam kenal dari akak.. terima kasih sudi ke blog akak... akak add kat blog list akak ye..

    ReplyDelete
  2. salam ziarah. terima kasih sebab sudi menjenguk ke blog saya..tak sangka jumpa org kampung. jitra kat mana? abg saya duk kat bandara darul aman. Salam kenal :)

    ReplyDelete
  3. kak Puteri;memang selalu sangat singgah blog akak..dan akan terus selalu singgah :)

    Idazs:salam kenal2..mana tau bila2 balik utara
    dapat pulak bersuaikenal :)

    ReplyDelete

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook