...jiran sebelah :)


hmm..nak start cemana ye?..susah sket kalau nak story pasal orang ni..silap2 cakap boleh masuk kategori mengumpat orang plak. iskh..mintak simpang laa..padahal kategori asal story ni..kelakar +serius rasa2nya..boleh terima ke?..hamtam saja laa...labuuu.
ermm..bermula cerita bila satu malam..tak hengat..malam semalam..or malam sebelum tu..or malam sebelum2 tu..sebaik ayah sampai ke umah pada malam tu...terus dia cakap ke mama...
"hmm..tu la mama..kutuk2 lagi orang sebelah tu, elok2 pakai kelisa..tukar keta panjang..buruk plak tuu..tengok!dah tukar ALZA..bersilau2..plastik pun tak bukak lagik..heheh"...heheh..sengih jer la mama ni, mama bukan kutuk..tapi protes..hahah!mama ni,
..suka hati diorang la ..kan, nak pakai keta buruk ka..tapi memang abis buruk la..untuk diorang yang muda belia camtu..keta tu bukan jer
keta lama..bertampong sana sini...siap pintu cat kaler lain lagi...seingat mama la, husband teacher Form 5 mama dulu pakai keta panjang tu..
sebab anak dia ramai..orang sebelah ni..anak baru masuk 2..bebaru ni..memang la kelisa..dengan nak bawak baby,..anak pertama diorang pun
umor baru 2 tahun lebih camtu jer...mama ingatkan memang tukar kelisa dengan keta panjang buruk tu..hahah..bila ALZA dah bersilau2 tu,
baru mama puashati..see..see..betapa prihatinnya mama pada jiran sebelah mama tu tauuu...:)
heheh..problem sekarang..bila ayah plak yang tak senang duduk..pasti perkataan "keta baru" akan terselit kat celah2 celotehnya saban malam..
mana taknya?..kaler keta dah sama..tapi ALZA diorang lagik panjang laaa..ayah pun nak keta panjang gak ke?..susah nak parking jer nanti..heheh!
dah semakin kerap tanya Luqman.."bila kita nak dapat baby baru ni..Luqman?"
heheh..baru ada chance ayah pun nak tukar keta baru la tuuu..heheh "maksud tersirat"!!

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook