Salam 2010...


Selamat datang ke umah baru mama niee...ermm..berwajah baru sempena tahun baru...;)
selamat melangkah ke tahun 2010..
cemana azam yang sama2 kita semat 1 muharam aritu...kalau belum nampak sebarang progress...
apalagi...moh le kita rewind lagi sekali hari ni..1 January...
Apa citer ngan azam mama Luqman untuk 2010 ni...
"mama berharap semoga hari ini & hari2 seterusnya yang bakal dilalui oleh mama sekeluarga,
akan menjadi hari2 yang lebih baik & terbaik dari hari semalam & dan hari2 sebelum ini..amin."

Untuk entry pertama mama pada 2010 ni..
istimew buat semua kenalan bloggersss yang bergelar "WANITA"...jommm..layanzzzz!

WANITA sangat Istimewa ......

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata.
"..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."
Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk
pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker
dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...
susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal
masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti
malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la
air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah
kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska
esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku
dah...basuh la kejap...pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin
basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kain lap je lah...
tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok
settle...baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik,
papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke
taska...check. ..baju 2 pasang, towel....towel kecik utk
selsema...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. .
telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...
ternampak pulak beg g keje...emm. besok nak pakai beg polo
coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg
coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh
pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai
nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...
rasenya 25 hb ni Sogo sale
nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow
sticker, nanti lupa..ok settle...

Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak
tido."...." ..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."
masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2
jenis lak tu....adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai
treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...
nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu. ..
bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok
kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak
ni..kat bilik belakang...
la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi,
dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok
baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang
dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..
dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke
bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak
siram...ok, siram jap....check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill
pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak
umah aku...bukak lampu luar..
ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak
nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...
ok dah boleh baring..adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni
kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers
ni..tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb
ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh
malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...
aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu
kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan
alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..
ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...

Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon
keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk
sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun
takde..."... selang seminit ...dengar suara papa berkeruh..dah agak
dah....So?....apa yang peliknya..??

Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK
KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...
well, women understand women better...

Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah
istimewa dengan cara mereka sendiri...
Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah
wanita...untuk keperibadian dan kebolehan wanita untuk berdikari...

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook