kenanganku...kesayanganku...

hai..salam sabtu..yang syahdu...yang mendung..bermuraman seketika..
bersama pemergian almarhum Sultan Johor..kembali kepadaNYA..al-fatihah..
menyaksikan detik2 pemakaman..membuat mama insaf seketika..
..sedarilah wahai diri,..yang kematian akan datang secara tiba..tiba,..dan tiada sebarang jaminan umur masih panjang beberapa minggu lagi...kebaikan & pelaksanaan tanggungjawab jgn sesekali ditangguhkan..
kelak tidak kempunan di hadapan Allah s.w.t...Al-fatihah kepada yang telah dijemput pulang..

ermm...syahdu2 cenggini.., bawak2 ler blokwalking ke sana..sini..situ..
memang jumpa ramai yang buat entry khas untuk Sultan yang berjiwa rakyat..menjadi kesayangan seluruh jelata..
dan lumrah apa yang menjadi kesayangan..adalah pinjaman..sampai masa kena la pulang balik...
hanya kenangan yang ditinggalkan buat kita...cheewahhh..tak sangka mama punya idea sampai ke sini..dalam
kelam2 mendung..bersendiri ini..hehe..Luqman tido tuu..kejap lagi dia bangun...huha..huha..plak la 2 beranak niiee..

becerita tentang kesayangan..kenangan..ni, hari ni mama nak abadikan beberapa kenangan..
sememangnya kesayangan mama ke dalam entry ni..
sekali pandang ooo...or..seribu kali pandang pun pada korang benda2 ni..memang tadak sebarang nilai..tapi pada mama..
setiap satunya..punya sentimental value yang tersendiri..
dan..semenjak dua menjak ni..kenangan..kesayangan mama ni sedang menjadi mangsa bulian "seseorang"..
hahaha..sapa lagi..tuan kecik kat umah ni..laa.
senang cakap memasing memang tengah menunggu masa ajoorkk ni haa..tu pasal mama nak abadikan hari ni..
yer laa..sementara masih ada kat depan mata..heheh..
oooo.my Luqman dah nak menaip sama ni..soo..malam karang sambung buat keterangan gambar..layan la pic dulu deiiyy.;)

nampaknya pagi ni..baru la bekesempatan tuk belek2 entry semalam..yang publish separuh jalan tu..


ni satu2nya kenangan dari seorang kakak angkat..kak anum,..sekarang dah kayaraya..semenjak bawak diri
keje kat singapore..yer la..keje kat KL asyik kene buli..katanya.. sayang mama kat bendalah ni..dah lama simpan..akhirnya jumpa gak dek si kecik ni..pakar menyelongkar btol...memang pakar..disket2 time ayah blajo dedulu pun dah jadi koleksi menan Luqman skarang..huhuh


nii..spesel ni, dah kategori antik la plak nampaknya...koleksi zaman nakdara la ni..ntah kenapa..ada sezaman tu..
tetiba minat ngan aksesori ala2 peranakan ni...


heheh...yang ni..salah satu present mama untuk..heheh..my luv la...huhuh..cmano boleh nak kasi ni..chenta punya pasal..
kalau my luv kasi present..memang rege tu..takyah cakap la..kan, tips memikat..tapi mama..sebaliknya...tak sampai spoloh henggit..cerita ceritit zaman cintan cintun dulu la..tq..ayah menghargainya..tengok la..sampai sekarang dia simpan elok2..klau tak diselongkar si kecik ni..tak ler betukar kaler jadi sampai semasam tu dah pun..


ni..lah satu..satunya kenangan masa honeymoon...kenangan dari cameron..yang tumbuh..hidup sampai hari ni..
awat lambat besaq ntah?..yang lain..4..5 jenis lagi..sume dah says good bye kat mama..time mama balik cuti berpantang kat kampung kot..satu...satu..kering longlai..panas sangat kot hujung tahun 2008 tu..yek.?


cuba fokus pada yang pendek tu..ada nampak keretakan sudah pada balang kesayangan mama tu...present kawen..


ni pun present..spesel la jugak..masa tengah sebok2 shopping persediaan menyambut kelahiran Luqman..pink kaler giteww.
rasanya..cenderamata dari Leesa Formula...untuk set berpantang tuu..


..hmm..ni, ramai yang minat ni..adik2 bujang mama yang kaki mancing tu pun..dok usya..apa ke menda ntah diorang kata..
dah masuk kategori..aksesori mancing la plak..tapi ni..antara keychain handbag kesayangan mama ni..huhuhuh..
Luqman pun klau gi majlis ke umah orghang ke..dok belek bendalah ni laa..boleh la ajak dok dendiam kejap..
tu pun klau mama bawak handbag ni la kan...

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook