...hari..hari..pasar malam...???

entry malam ni..jom kita becerita perihal pasar malam..
ermm...sejak ada Luqman ni, mama memang tadak chance nak jejak ke pasar malam lagik..setakat PasarTani pepagi ahad or pasar Ramadhan kat stadium Melawati tu..mama redah jugak..
yer la..tempat sesak camtu..ditambah plak H1N1 sgala bagai..alamatnya Luqman dok nunggu lam keta ngan ayah ler jawabnya..tapi..itu Luqman 2009...Luqman 2010 ni..dah advanced sgala..nak suruh dok nunggu lam keta?
..alamatnya kering la air..viper..signal..lampu sgala bagai yang ada kat stereng tu..
Huhuh..nak citer perihal pasar malam tadi yek?...tapi dah jadi citer Luqman..lagik...

okeyhh..pasar malam...pasar malam..pasar malam...hmm, yang tetiba wujud kat kawasan umah ni..
setiap malam..jangan memain..setiap malam..dan setiap malam pasti bertambah jumlah gerainya..nak tau knape?
..sebab bertentangan ngan pasar malam tu adalah pintu pagar belakang uitm...tak heran laa,kan?
sukeee mama tengok peniaga2 tu..masyukkkk..menyerbu student ke gerai2 tu..lagi banyak gerai.
ye la..bak kata sorang blogger tu.."the more the merrier",..betukar2 selera saban petang..

mama dan Luqman jugak sesekali men'join'kan diri...jengok2 apa yang ada..oish..memacam ada haa..
sejibik pasar malam..tokey sate pun ada..kekadang tu..bau dia sampai ke dalam umah ni haa..menggamit2
mama ajak kuar gi beli sate tu..nasik berlauk tu memang banyak gerainya,..takpe..kasi student2 tu.
berderet2 diorang menapau..awal2 semester lagi dah taknak makan nasi kawah free kat dewan makan tu yer..
student skarang kaya raya...apa nak kesah...
Petang tadi...mama dan Luqman pun pegi la beli sate..yang saban malam dok menggamit2 itu..
ermm...rege standard Hj Samuri..rasa diaa...student punye level jerr...timun pun tadak..
tapi yang membeli keliling meja dok nunggu tadi tu haa..

..gambo ni ehsan google..TQ :)..chanteeek...kira seangkatan sate la jugak tu..tapi nampak macam ayam nyer "cenonot" ;)...

cadang nak beli kebab petang tadi..dah try last week..not bad laa...tapi..ilang plak gerai tu..
Ooo..patut la macam tak banyak jer gerai..
tuu haa.ada sejibik van MBSA dok usha kat bawah pokok tuu..sarat..pokcik2 misai dalam van tuu haa..
ada gak 2..3 orang dok diri kat bawah pokok...lengkap beruniform ala2 DBKL yang dok mngejar penjaja
kat Jalan TAR tu la jugakkk..ooo..itu pasal laa..kebab kita tadak...hari ni yer Luqman...

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook