...jenjalan ke IKEA...

...ini cerita semalam...jenjalan hari Sunday...pagi yang cerah..semangat la nak kluar..dah kat simpang traffic light, ayah tanya ke mana kite hari ni..ermmm..pikir2..Mutiara Damansara laa..ayah terus belok kiri..ikut Kota Damansara..tu yang mama suka pegi situ, takyah lalu highway..dah boring..asyik2 highway..heheh, tu sebab mama co-pilot, kalau mama yang drive..highway la jugak..pilihan dihati.
...ambik ngko..bersusun2 keta nak masuk parking..berputar2 cari..akhirnya jumpa satu...n' takpayah nak berebut2..kekadang tu..baru nak masuk..tup2 senang je datang ntah dari mana nak berebut kata dia punya plak..iskh..iskh..kat kawasan kira elit la jugak kan..ada gak lagi yang kurang budiman...sesat dari mana ntah..
...ramai kat luar..ramai la jawabnya kat dalam..dah nama pun Sunday..paham2 je laa..apaaa...Mutiara Damansara tadak air..kat luar hujan turun mencurah2..lebat gilerr la orang KL cakap..alhamdulillah,surau mewah airnya..lunch dulu, solat..pastu meramaikan IKEA la..pelagi..Luqman dah rimas..ramai sangat kot..jumpa yang dicari, belek2 lebihkurang...cadang nak survey je, tapi dah jumpa yang cun, murah plak..okey laa...ek, dengan ayah yang dah nak tekucil..dengan Luqman yang bising2 nak salin dypers gak kot...kasimpulannya mama takbley la nak belek lelama..


cian Luqman, dah umur setahun baru mama tepikir nak belikan babychair...ermm, sejak Luqman dah sibuk nak makan sama2 kat meja makan. dah tu nak diri sendiri kat kerusi..dah taknak share kerusi makan ngan ayah or mama lagi..


...Luqman & mama yang kaler2 merah kat signboard Entrance tu...berlatarbelakangkan lautan manusia yang telah berjaya dilepasi...oleh Luqman bersama ayah n' mamanya...


...Luqman kat meja study...tengah try keselesaan babychair yang baru dibeli kat IKEA tadi..nak belajar flashcards pun kan dah senang..heheh, senang mama nak control sebab Luqman dah jauh sket ngan keyboard ittewww...

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook