Peristiwa...sukaduka oct'09

Pejam celik...pejam celik..october dah pun sampai ke penghujungnya,...notaharianmama...?..hanya ada contest je,ermm..okey la contest pun untuk watak utama,kan! iskh..iskh..macam dah lari tajuk la plak...takpa2..entry kali ni mama e'ZA nak imbas balik semua event+peristiwa sukaduka aie.ezza's family sepanjang oct'09...

....pergi tak kembali..."AL-FATIHAH"...
14 oct'09, kul 8malam..tok mama telah kembali ke rahmatullah, mama e'ZA dapat tau dah kul 830malam camtu, gara2 hp prob. la ni, amek ngko...sapa2 call pun tak dpt, ayah plak..stay up..siapkan keje..kul 3pagi baru sampai umah..ermm..relaks kejap laa..takkan nak terus drive balik Kedah time2 tu gak..jauh wooii..sian ayah..
bangun pepagi, terus gerak balik Kedah..Che'da call 1100pagi, tok mama dah selamat dikebumikan..alhamdulillah semua dah selamat, mama pasrah..mama tak terkilan sangat sebab sempat melawat tok mama kat hospital masa balik beraya bulan lepas, sempat cium tangan dan pipi tok mama tu buat kali terakhir..
Sampai Jitra kul 2lelebih..terus ke Hospital Jitra..Che'da bawak mak mama gi check kaki yang bengkak setaman terpijak duri pokok..iskh..iskh..berbungkus la balik umah petang tu..singgah tapau bihun sup kat deretan restoran tepi sawah @jalan Sg. Korok tu..ermm, boleh tahan!

Sebelah malam nye baru gi umah arwah tok...ermmm, sayu jer..dah tinggal umah jer..terkenang semula di situ la mama membesar bersama arwah tok dan arwah tokwan seketika dulu...waktu maghrib, isyak & subuh mama bersama tok n' tokwan ke masjid yang selang cuma beberapa buah rumah je ngan umah tokwan mama tu..zuhur & asar..tokwan je yang pergi...mama bz main ngan kengkawan laa..apalagi..tiap pagi tokwan mama boncengkan mama naik motor gi tadika yang teletak dalam kawasan masjid tu gak..balik dari tadika...ehh, kena balik sendiri sebab nak singgah kedai kat sebelah masjid tu...iskh..banyak sungguh kenangan mama..insyaallah balik Kedah nanti kena snap semua kenangan tu..

Sabtu..17 oct'09..sepupu ayah yang nikah hariraya tu...majlis sanding kat umah pengantin perempuan kat Telok Kechai..pergi la mama, ayah dan Luqman tunjuk muka..alang2 dah ada kat Kedah..kan...nak ajak tok Luqman tu..kaki berbungkus plak..ermm, takpa la..lagipun tok Luqman tu masih sibuk..nak bantu memasak untuk kenduri & tahlil malam nanti.

Ahad..18 oct'09..gerak balik Shah Alam..

Seminggu kemudian beramai2 ke majlis sambut menantu la plak, sebelum tu..ayah bawak mama dan Luqman gi KL kjap, ayah beli stok...lepas tu gerak ke majlis kat dewan Bukit Cheras...24 oct'09..hari Sabtu gak..ye la, dah kawin ngan orang Kedah..kena buat majlis hari Sabtu la..Ahad orang kat Kedah dah start keja daaahhh...atok n' nenek Shah Alam Luqman bawak sume anak menantu dan cucu2 gi ke majlis tu..petang sket gerak ke umah tuan rumah plak, bukan sapa2 pun..umah toklang adik atok gak..memasing letih semacam..


Otway balik..hujan plak kat Kesas highway...bertambah la lemah je rasa badan, lapar plak..singgah tapau "Laksa Jitra Mai" ngan goreng pisang kat Komuter Seksyen 19..pastu gi makan kat umah atok...petang sket..Tokcik Fatah(adik atok yang tinggal dekat2 umah atok tu..mai antar nasi kenduri..ooo, dia baru jer sampai balik dari majlis toklang..ermm, makan lagi..malam baru gerak balik umah.

Ahad..25 oct'09...bermalas2 kat umah, plan nak gi Pasar tani kat stadium pun cancel..macam malas je nak kluar..
Lepas zuhur baru keluar ikut ayah yang nak gi potong rambut...sementara tunggu ayah..mama jenjalan ngan Luqman..gi kompleks..sempat mama shopping tudung plak..pastu ayah ajak gi umah atok..achik yang blajar kat Perlis tu balik..pastu suruh ayah tolong repair komputer dia plak..gi umah atok plak..lepas makan malam baru gerak balik umah.

oooo..25 OKTOBER, HAPPY BEFDAY untuk Ucu Zeddy..yang ke18...semoga bebahagia sebab dah jadi student IPT..bukan budak skolah lagi..ghajin2 belajar..jangan asyik nak gi mancing je..tapi kalau nak gi mancing tu..jangan lupa bawak Luqman sama..

You Might Also Like

0 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook