MomBloggersPlanet Cutest Baby in STROLLER Contest

YES..kali ni mama e'ZA berkesempatan join MomBloggersPlanet Contest...sebelum ni asyik ketinggalan jer, cuba jangan tak cuba..kalah menang belakang kira..yang penting dapat tambah kenalan kat sini..salam perkenalan buat semua yang menjengok blog mama e'ZA ni.



October 09 theme is "Cutest Baby In Stroller"






NAMA: EMIR LUQMAN NAZRI
D.O.B: 21 SEPTEMBER 2008

Bercerita tentang pengalaman mama e'ZA menggunakan STROLLER ni...ermm,masa Luqman lingkungan 5-10 bulan, bukan main susah nak pujuk Luqman dok diam2 dalam stroller tu,beza kalau masa baby dulu..ye la, bawah 5 bulan tu..senang tersangat laaa..Kalau nak keluar memana tu,especially kalau nak gi shopping..kena pastikan Luqman tido masa on the way nak ke shopping complex..bila sampai pindahkan ke dalam stroller..ermm, dapat la shopping dengan aman..sebab bila dia sedar dari tido nanti, dia enjoy je..bermalas2an kat dalam stroller tu, sambil tengok sekeliling..
Sekarang dah setahun pun umur Luqman..lain plak ceritanya..pantang nampak stroller mesti dia nak panjat naik..pastu bising2 nak stroller tu gerak.

Kalau cakap tentang my opinion about using stroller..ermmm, tentu la memberi kesenangan apabila nak keluar jalan2 ke, makan2 ke..apatah lagi kalau nak gi shopping..lagipun sekarang Luqman dah pandai berdikari kat dalam stroller tu..dah pandai buat hal sendiri2 bila temankan mama nya jejalan.."yang penting kita kena biasakan anak kita tu since dia baby lagi dengan mendalah yang dipanggil "STROLLER" ni.

Here are the links that must be included...
MomBloggersPlanet contest page http://www.mombloggersplanet.com/1613/cutest-baby-photo-contest-october-09/

PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my

AliceWonders: http://www.alicewonders.com/

You Might Also Like

1 comments

sudi-sudikan... :)

Like us on Facebook