April 20, 2017

iris Nuraisyah & hari sukan

hari sukan sekolah, sukan pertama buat Aisyah yang baru bersekolah 3bulan lebih camtu
excellent sangat setakat ni,...sehari pun tak pernah tak pergi sekolah lagi
sampai hari cuti pun terpaksa bawa pergi depan sekolah..
nak tengok sendiri baru percaya sekolah cuti hari tu😓
....tapi semalam ponteng buat pertamakali😅...saja-saja takmo pi sekolah sebab nak ajak mama keluar beli beg tarik😱..nak bawa pi sekolah..nak tarik apalah ke sekolah tu ye???
naseblah pujukan diterima akhirnya...
"kita tunggu ayah balik baru pi beli yang cantik laaagi cantik"..hehe, pepandailah ayah nak tukar tajuk nanti...so ke sekolah semula hari ni.

sekitar hari sukan weekend lepas...
senanghati sukan gabungan antara 3buah sekolah sahaja...tak crawded & anak-anak pun enjoy.
perarakan masuk padang dengan maskot masing-masing yang paling best kalau budak-budak tadika ni kan.
aisyah in action...game ni kumpulan Biru Juara!!!
lagi game 5yearsold...kumpulan Biru menang lagi👏👏👏
kumpulan Biru juara padang👏👏👏
memancor-mancor silauan medal emas pertama Aisyah.
bersama penyokong utama...dan cameraman👍yang baju kuning tu😍

April 12, 2017

kazen kawen

bulan lepas anaknya pakcik, bulan ni anaknya paklang...
bulan depan sebelum puasa..giliran pakjang pula yang bakal menerima menantu sulung
nun orang Tawau.
Tokpah suruh balik kampung bulan depan pakjang Nibong Tebal nak kenduri...
in shaa Allah, tapi rasanya bulan depan en. suami kat laut juga.
Tak dapat ke Nibong Tebal.. mana tau ada rezeki ke Tawau ke..wallaweii, haha😃
Hari tu resepsi menantu paklang kat kuala Nerang, maklang ada mengajak,
teringin nak join pun tak dapat, takpe ada rezeki ke Alam Damai rupanya.
Majlis kat dewan rasmi keluarga paklang lah..
dah masuk kali ke-4 rasanya aku datang majlis kawen anak paklang kat dewan ni..
kali ni baru teringat nak bergambar dengan pelamin..lain maksud dengan bergambar kat pelamin ya

time nak balik baru perasan 'facade' kat luar😅
ambik gambar dari jauh baru dapat keseluruhan pelamin
sejenis photobooth yang menarik perhatian...anak tak cukup sorang kali ni
trend terkini kot?...boleh usha kat fb
kazen en.suami a.k.a cucu tokPah yang ke berapa?...aku pun dah tak terkira...😅

April 10, 2017

di jendela hati

...sebenarnya masih dalam mood😏
boleh ke tak boleh kenalah terima 'knape hp tu delete semua gambar kat gallery dia'
habih semua cerita 3bulan pertama 2017 hilang,
camno nak keluarkan entry "sukadukasukutahunpertama"😥 nih?
 ...😌*muka redha.

cari ketenangan di Putrajaya sat😍
dah tenang..???
jom ceriakan hati wanitamu di sini😘

April 8, 2017

Alamanda

kepada yang Google dan jumpa ni, maaf ya..takde bunga Alamanda nya di sini, harap maklum.
tapi kalau kelas Alamanda ke supermarket Alamanda ke..yang tu ada😅..
ada ceritanya.."budak kelas Alamanda buat spek mata kat A-Look supermarket Alamanda"
... dan dan budak Alamanda yang kat rumah ni pun gatal pedih mata semua lah nak pi buat spek mata kat A-Look supermarket Alamanda tu.
ye lah ye lah.. dah lama sangat tak jenguk ke Alamanda, katanya so jommm je la.
Puaskan hatinya bawa check mata kat A-Look, Alamanda,
check jer.. tak perlu berspek bagai pun lagi, so nikmati lah anugerah penglihatan yang Allah bagi tu sebaiknya... pandang dengan mata kasar terus ke mata hati...
moga-moga yang baik-baik saja keluar dari mulut kita, ameennn.

bamboo forest ke ni😍
bila ke Alamanda, mesti tergerak nak jengok&bergambar kat sini😀

April 7, 2017

majlis hari jadi

berkenduri di pagi Jumaat...
..lepas tengok gambar2 yang teacher Aisyah share kat group whatsapp hari ni..
dan terperasan😓
tak terupdate even satu entry pon perihal ulang tahun Aisyah bulan Februari tu hari..
padahal celebrate nya berkali jugalah.. iskh.. iskhh, apa nak jadi dengan notaharianmama dah ni
lagi sadis henpon ni boleh pulak acah-acah spring cleaning ka gena taktau la..suka dia je delete2 gambar orang😕
hmm...kalau dah notaharianmama katanya.. kita ambik gambar yang teacher share pun ok lah, walaupun kek orang birthday orang.. tapi Aisyah nye school juga kan ':)

April 6, 2017

seranting sakura

tiba-tiba tv yang terpasang sejak tadi tanpa ada yang menontonnya...
terpadam sendiri, diikuti bau hangit terbakar
cepat2 off plug dan sampai la ni belum ada yang sudi nak jenguk tv tu...tak berani sebenarnye😁
tamat sudahkah riwayat tv kotak yang sudah hampir sepuluh tahun tu bersama kami?
mungkin lebih..berbelas tahun sudah rasanya tv tu di sini,
...tv kotak?
susah dah nak jumpa sekarang...orang semua berebut-rebut beli tv nipis
ada anak-anak kecil suka panjat2 lompat2, tv sekeping kena gantunglah
tv kotak pun bahaya jugak,...ngeri baca berita anak-anak kecil kena hempap dek tv kotak.
eh, cukuplah cerita tv...kita tengoklah untung nasib dia kejap2 lagi
...mendung hari ni
selepas 2-3hari terik garing semalam...seranting sakura di laman berkembangan
kalau hujan abihlah lembik gugur sakura tu...nasiblah kereta perang yang tumpang berteduh bawahnya...."koch-koch hota hai" la kereta perang tu selepas hujan💃💃💃

April 5, 2017

macamana nak jadi suami ni?

cerita sket tentang ujian topikal 1 si abanglong bulan lepas..
terkejut tegempar ja ujian pon.. mak2 group wassup pun percaya ke tak percaya je bulan 3 dah exam, pandai2 la anak2 menjawab ye😃.
masa cuti mid sem seminggu tu gigih pula mak2 belek result anak memasing,
pastu pakat tekujat anak masing2 dapat' E' subjek English..haha!
aku buat2 cool dulu..lagipon abanglong ada bagitau mama dia markah tu per dengan 40% je,
so relaks la.. satu kelas kot dapat 'E'..
pandai teacher buat gimik😘
lepas seminggu yang cuti tu, baru result sebenar keluar, alhamdulillah straight A'..
Abanglong dalam kelas dapat no.3, dalam aliran pun no.3 lah..
no. 1 & no.2 gigurl dah rampas..hmmm! tu yang dan dan terkeluar ayat abanglong
"macamana nak jadi suami ni"😅...ayat cikgu ke ayat dia tu ye?

pose "suami paling sweet" katanya...ntah la mama pun tak tengok cerita tu nun kejar si bongsu nun😭