May 30, 2014

cerita di hari pertama cuti sekolah

yeay!....ayah setuju untuk hold kerja dia satu hari
laju2 kami bertolak ke Lumut...ada tok, tokwan dan paklang kat rumah zarif...datang menghantar paksu yang baru start bekerja dengan SapuraKencana
chaiyok paksu!..sila bertahan dengan kerja kali ni, takmo  sukasuki resign2 lagi tau!
paklang ada cerita yang ditungu-tunggu...ehem2
...sebok dengan persiapan nak berkenduri kendara la pulak lepas ni :D

pergi Lumut ikut Latar kekonon...Latar nye sampai Kuala Selangor jer pon
sesekali kita teroka la sekinchan sabakBernam semua tu,..lalu telukIntan boleh tengok DianaSofea :D
kona pi kona mai...1.30 camtu sampai la kat gate umah zarif tu


 snap sekeping dua dengan zarif si 'tuanrumah' sementara tunggu ayah dapatkan pas masuk


dah makan nasi kenyang2...lauk gulai tokwan masak.
lepas asar baru gerak keluar jalan2 kat tapak pesta Lumut yang sepatutnya start malam tu..tapi tunda la berikutan kemangkatan di Raja
shopping serba sket kat kedai2 hasil laut...tup2 tokwan belanje ;D...makaseh tokwan.

 'Danish' adik zarif  jalan pegang2 tangan dengan ayah, aisyah ok jer :)

sebelum berpisah...huhu...nak balik dahhhh
orang Lumut belanja makan kat DamaiLaut :)

dah sampai Lumut haruslah ada sekeping dua pic laut kan...snap dalam keta pon jadi la...:)

babai Lumut...nanti kita mai lagi....pakSu!jom aaa, belanja ikanBakar :D

May 26, 2014

"P.E.A.C.E"

ada satu hujung minggu tu kami gi Klang
ayah yang ajak...plak tu...pepahamlah ayah kami tu...banyak2 tempat pusat bandar Klang la yang paling banyak alasan dia takmo pi  
tapi sejakmenjak ni... dia la paling beria dengan Klang ittewww.

wahhh!
ada chance mama menjengok Mydin yang dah 10tahun dok ngidam nak pi situ..haha,
agak2 kalau pi sekarang...masih sama kah rasa syok macam time dok pi belasan tahun lepas???

oh..nan hado!
lalu jalan atas semata,...mydin pon taktau dah kat cerok mana letaknya
ok..sila lah pujukhati mama bila dah sampai aeon Bukit Tinggi.......................sebab?


dari aeon BT tu dah boleh nampak signboard GM Klang ituuu :D
alang2 dah terpaksa naik sampai ke nun di roof top...aisyah peace sekeping dua ahhh ;)

May 20, 2014

mari meng'update blog

lama sangat dah rasanya tak memetik gambar
otomatik blog pon hidup segan mati tak mahu...yup, fasa "takde gambar macamana nak blog" sudah sampai ke notaharianmama juga sudahnya.

ok lah...sekeping dua yang ada sebagai pencetus mood...