March 10, 2014

doakan MH370 *8 mac 2014*


"Ya Allah kau permudahkan...jangan kau susahkan,
Ya Allah kau akhirkan dengan kebaikkan."

March 5, 2014

simple simply hari rabu


macam dah lama pulak tak menggulai...yer la, bila tak sihat mana nak layan sangat even gulai tu favourite sekalipon...time hujan baru syok, kan
kuah biar cair sket sebab nak makan dengan nasi, goreng telur dadar curah kicap...
sekali tak berapa nak kena selera anak2...malam ni, abiskan tu je dah takmo tambah
yo laaa, asal menjamah nasi lega sket la hati si mama yang perut kampung ni.

dah la curious apsal anak2 tak layan udang goreng tepung ntah...walau dibagitau namanya cucur udang
kalau cucur udang/jemput2 tu buh udang kemain pulak mencicahnya
tak syok aaaa' takde geng celup tepung..heee


antibiotik botol ketiga, lambat nau nak surutnya
time belom sihat syok la,..minum 3ml pastu 2x sehari je pon...now berakar la nak mengabihkannya
syhhh...mama sendiri pon tak pernah nak abihkan antibiotik..tapi anak2..kemain pelekoh..hehe

March 4, 2014

dari semalam dok mengeletis nak tulis pasal jerebu

tapi tak jumpa angle best nak snap sekeping...erk?
sekali buka mata suboh tadi dengar bunyi hujan mencurah2
alhamdulillah basah bumi u10 pagi tadi
kul 10lebih jugaklah baru sereyatnya


terbilas sudah asap jerebu yang menyesakkan lagi mengaburi pandangan
udara terasa bersih tanpa bau asap bakar2 macam semalam2
dah ada cahaya matahari tapi tak terik sangatlah

jengok jugak indeks ipu shah alam rupanya masih tahap tak sihat...tapi sini macam ok dah
area sesak2 kat luar sana,.barangkali.

March 3, 2014

anak suka mama gembira ayah garu kepala


ada orang tu baru kebah demam
seminggu tak sekolah
bila dah baik demam dah tau isnin dah kena sekolah...mula la kannn

"kalau camtuuuu.....Sunday Luqman nak jalan2 sampai moon"
Haaa!...gituuu, terkejut ayah dan keta skru longgarnya..hehehe

lepas geram seminggu terperap kat rumah ke sebab sabtu semalamnya tu ayah kuar tak bawa dia
si adik pon sama naik...nak kuar3x
kul 8pagi dah sebok buka baju nak mandi pastu siap pilih baju jalan sendiri

pung pang2 kul 10.15 kuar umah pastu stuck kat traffic light depan umah
orang kayuh beskal mahal nak lalu dulu

pastu habislah lepas satu mall ke satu mall ke pasaraya ke mini market...dijelajahi
duit laju macam air mengalirnya...
dah petang melencong pula ke pasar malam
bila dah siap beli groceries barang basah bagai si mama of course la nak cepat2 balik umah
busuk la daging ayam semua if nak tunggu moon baru nak balik rumah

pastu memasing dah tired la kan seharian berjalan
pastu kuar idea nak tido hotel plak orang tu..huhu
si ayah pujuk ajak balik ambik baju dulu...sampai rumah terus pilih baju masuk dalam beg..letak tepi pintu depan....huhuhuhu


lepas tu tatau ending cemana
gegurls malas nak layan...baik mandi pastu makan3x, banyak yang ditapau nih :D
biarkan boboiboy 2beranak tu...nak settledown project ke moon diorang tu..hihi


malam tadi...sebelum terlelap...sebok pot pet pot pet yakinkan mama esok sundayyy tau mama!
..sundayyyy...sundayyyyzzzz..Zzzzzz