February 25, 2013

laluan proton ke genting Highlands

first time...
le tour d'Langkawi lalu sebelah..area depan rumah plak tu
harus kuar kereta tangkap gambar depa ;D

 hasil camera hp di pagi yang mendung..;')

kebetulan pon..kuar rumah kul 10lelebih pagi tadi
so..berkesempaan lah berselisih depa-depa tu
jammed sekejap pasal jalan di tutp ok lah
tapi bila tengok sederet kereta berhenti tengah jalan
pasal dah tercium montot kereta depan
alaaa..dan dan ilang terus excited dapat tengok orang kayuh beskal mahal ;'(

February 22, 2013

memori bas sekolah

kali pertama naik bas sekolah mesti jadi memori indah
esp. pada budak baru sebulan setengah bersekolah tadika
umur pon baru 4tahun 5bulan
dia punya indah tu tak terlawan dek memori rombongan
lawatan sambil belajar yang disertainya 
buat kali pertama pada hari semalam..21feb.




Putrajaya & Pusat Sains Negara tu anytime boleh pi lagi...
tapi....
'bas sekolah' kaler yellow tu ntah bila tahun pulak nak merasa naik lagi..kan?

hari ni..kat sekolah bila cikgu suruh lukis
apa yang paling menyeronokkan semasa diorang berombongan semalam....?

agak-agak apa yang dilukis dek emirLuqman ye?


:)

February 20, 2013

si dara tiga generasi

bila boring dengan entry berjela gambar seketol...
kita tengok entry seciput gambar berketol-ketol..ok?

the anak dara ditemani mak dara ditemani tok dara 

12february2013..aisyah officially dah jadi anak dara ;)
sunatkan menjelang umur setahun
ikutkan orang dulu tunggu besar sket lagi tapi sekarang stail orang buat time umur baby
senang nak handle kot
kita pon ikut stail jugak lah
ikutkan agak lewat jugaklah umur dah nak masuk setahun ni
sampai dapat kaki dulu lah :)
pasalnye...?
nak tunggu balik buat kat Dr.Rohani @Jitra
yakin dah doktor tu sudah sangat berpengalaman dalam bab ni.

February 19, 2013

evernote hari senin

eloknye post malam tadi..sayangnye tertido
sedar 3pagi mimpi ualr tedung hitam usha kita ampai baju kat ampaian asrama sek smj...
eww terjerit kite dalam tido
err..secret admirer zaman sekolah rindu kot,..ehem..
boleh je stalker blog ni sesambil tu klik2 iklan yang ada ye ;D


ok..ok! semalam hari senin
kembali bersekolah setelah cuti direct seminggu..amboi amboi amboi
orang cuti cny 4hari jer kot
ayah la..suka nak berhari-hari lagi kat kampung kalau boleh,panas sket..pulllakk?
kat sekolah cikgu bagi surat..keizinan ibubapa untuk pergi lawatan sambil belajar.
hmm....surat dah ditandatangan...dah bagi cikgu
orang yang nak pergi lawatan tu..sat nak pi sat takmo pulak dah
tengok keadaan di hari kejadian lah ye.....

lepas hantar abang..bergegas ke klinik..cjeck-up aisyah 1tahun
kena cucuk la yo yo yo.."MMR"
ada sket tak puashati lah bila sisitem no. tu main tipu..no orang kemudian naik dulu
semangat kemain bangun nak pi komplen kat kaunter pertanyaan tu
tup tup no. sendiri naik..alaa, takdan nak buat kecoh
suami yang cool tersenyum lega :'D

err..'evernote' tu cool eh?
tu pasal suami yang cool dah download untuk kite :D

February 16, 2013

'makan besar'...nak jugak tuuu ;)

petang sabtu lepas...
hari 'makan besar' kepada yang sambut cny
kepada yang tak sambut ponnn.boleh ajer...menyerikan suasana ;'D

sampai kampung..baring-baring jap..petangnya kuar ramai-ramai menuju ke kola ;)
*read:kualaPerlis




ambik angin sementara tunggu azan
selesai maghrib baru mula acara makan-makan
ada bunga api menceriakan lagi keindahan malam kami @kuala 
sempena malam cny kot

and suddenly...

she's already one!


Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan Iris Nuraisyah
Allah selamatkan kamu.

February 15, 2013

cuti tahun baru

alhamdulillah...dah selamat balik ke sarang
masih dalam mood cuti2 jalan2...






last balik kampung cuti tahun baru ikut kalendar melayu
kali ni berkesempatan balik kampung cuti tahun baru ikut calendar cina plak
tompang sebok bersesak kat highway ye..jammed jugak la sekejap2 :')


February 7, 2013

minggu berganti bulan

...masuk bulan kedua...ada public holiday lagi untuk kita ganti balik bulan lepas punya yang eh?
langsung tak ambik port ;D


err..hujung minggu agak panjang pertama 2013 bulan lepas tu..act. tak terasa langsung,
dengan anak-anak yang terkejutan..memasing selsema dan batuk on off
yang sekolah pon perginya 2-3days per week
dah berapa hari dia cuti di situ..public holiday rasanya 2hari jer kot 
dengan hubby yang hari-hari keluar pagi baliknya dinihari..err..weekend pon ;')
dengan cuaca sejuk semacam lagi-lagi dok di kawasan pergunungan ni..ecehs ;)
eh..ini bukan rungutan!

ada satu malam suami pulang bersama....sekotak abc frado ;)
terus ajak Luqman minum..penawar batuk katanye
act. sehari sebelum ada bagi dia makan ice cream vanilla..
now dah tak pasti mana satu penawar terbaik untuk batuk Luqman.


fuhh..gedebuk gedabak sangat perasaan di minggu-minggu pertama permulaan 2013
hubby cakap..mama dah jadi mama garang since Luqman ..err...'emir' start sekolah
err..now Luqman lebih mesra dipanggil 'emir'..pasal all the cikgu n frens panggil dia 'emir'.
untuk mama dan ayah..panggil Luqman..ada sense kerendahan hati di situ
instead of panggil emir...rasa macam anak orang berada jerrr
eh..ofkos mama suka nama tu "emirLuqman"
molek di pendengaran semolek maksudnya..in shaa Allah.


February 5, 2013

ayah garang

banyak-banyak roket Luqman yang ni paling special,
susahpayah buat sendiri siap pinjam gunting ikan mama nak gunting kotak,

hantu roket..katenye :')

pening pikir idea nak handle our 'drama king' pagi-pagi
kalau bulan pertama guna taktik mama garang..stress oih jadi garang..letih jiwa raga :')
bulan ni mama cool..sket la..mana boleh lebih-lebih..tegas maintain,
trademark katenye ;)

so..masuk bulan kedua..ayah take over
anak pon conpius..how la ayahku yang cool tu nak bertukar jadi garang
automatik dia jadi takut sket
sebelum ayah betul-betul bertukar jadi ayah yang garang
baik Luqman jangan nak macam-macam
cepat breakfast dan bersiap untuk ke sekolah
lega sat dengan taktik terbaru ni.

tak lama lagi sebelom anak perasan kena tukar la..pon
sementara nak dapat idea taktik baru
si ayah kena banyak bersabar tak boleh tunjuk abih kegarangan tu
bagi anak "?" sket la..dan tak berani berdrama lelebih pagi-pagi.

err...mama pon takmo ayah bertukar jadi ayah garang ;D
ayah cukup cool di hati kitaorang dengan sense of humour tersendiri
eksklusif hanya untuk anakbini
tapi cecepatlah bagi isyarat bila ada yang dah mula melampaui batas
in shaa allah
hormat yang dicari bukan ketakutan@dendam yang terpendam.