October 25, 2012

menjelang aidiladha

saya macam buat-buat lupa jer esok jumaat...'aidiladha'
buat dekk jer..sebab aidiladha tahun ni tak balik kampung..huuu
sayup -sayup dalam renyai hujan dengar suara takbir dari surau taman
tak adalah ketupat palas gulai ayam mak nak dicicah..huuu hu..lagi :(
tak merasalah laukpauk korban orang kampung tahun ni
oh..sedapnye sup dagingtulang korban air tangan sedara mara jiran sekampung..huuu lagi
ok..ok..itu cerita tahun lepas
time sarat pregnant aisyah...makan apa pon sedap..berselera

tahun ni?ni dok terkebil-kepil cari mood nak masak apa untuk juadah esok hari
sambil kepit aisyah yang takmo tido-tido lagi ni
camno nak pi belek menda apa ada dalam cabinet tu yang boleh dimasak
kang tinggal berdua dengan si abang..camni lah dia..



'aksi-aksi berani sakit'..cik aisyah kite


sah-sah tak boleh tinggal kalau begini gayanya
dalam dok kelek ke hulu hilir ni pon...sehari mau 2-3 kali terlepas juga
..
terlentang sudahhhhh

salam aidil adha untuk semua :)


October 24, 2012

sekolah 'tadika'

since july lagi...sayalah isteri potpetpotpet ingatkan hubby tengok-tengokkan tadika untuk Luqman
sayalah ibu paling teruja anak dah nak sekolah..err..tadika
anak babysitter ke jaga sendiri ni lain sket peelnya compare to anak taska
dup dap dup dap...tak hairan kalau sejarah mama dan tadika diulangtayang
"karma kehidupan"

hubby...rileksss jer orang tu
dia tak sekolah tadika..rugi tau ayah,..tercicir satu nikmat zaman kanak-kanak

hmm..brainstorm session dah lama start
dah pusing-pusing kejiranan usha tadika-tadika yang ada
ada satu tadika tu..kat kain rentang siap letak upin ipin  & the geng
dan dan nak sekolah situ nak masuk kelas cikgu Yasmin,..boleh?
sebbaek cikgu Yasmin dah pergi sambung belajar di Kuala Lumpur ;D


ermm..nak daftar situ ke nak servey 2-3 kindy lain lagi?
papehal kena bawa tuan punya badan ambek feel kat situ dulu kot,..pergi weekdays
esok ke lusa ke?

eyh..lusa raya daaa...

October 23, 2012

update ringkas pasal kenduri

bahagia rasanya dapat tengok matahari memancar ceria hari ni
macam banyak hari sangat dah tak nampak matahari
hari akad nikah adik ipar pon hujan mencurah-curah
ramai-ramai main hujan
sebbaik takde yang terdemam ke selsema 
err..except kite lah sebab ada baby,,dok dendiam dalam umah saje ;D

esoknye..sabtu,majlis resepsi mendung satu hari
alhamdulillah selesai semua
time katering dok kemas-kemas..barulah hujan mencurah-curah

settle dah pihak sebelah sini
hujung minggu ni majlis sebelah lelaki pulak
lagi sepasang pengantin..resepsinye bulan depan pulak.



October 15, 2012

i heart organizing

heart lah sangat..dengan bebudak ni kan ;D

cik aisyah kite dalam frasa berdiri meniti berpaut dari kerusi ke meja ke sofa ke rak..
err...rak?..
ya rak zaman single yang asyik diusung dari satu umah sewa ke rumah sewa
sampai dah kawin anak dah 2
ha..aa..rak tu la...bahaya,
sebelum terbalik timpa sesape meh kita terbalikkan dia sesiap
biar dia landing ala posisi berbaring giteww

sambil-sambil pikir cara nak tarik perhatian Luqman
kot-kot jadi rajin kemaskan mainan dia kat rak tu lepas ni

memula ajak dia pi shopping..ya..dia sangat rajin teman mama shopping
berejam belek itu ini dengan mama kat bahagian household..ok jer
nak cari kotak yang cute-cute tu tapi tak jumpa plak size yang ngam rak lama tu

hmm..lastnye beli jer wrapping paper..
nanti kita minta kotak dengan ayah
ngam jer and ada style juga lah..kotak paper A4 yang ayah bagi
bila diganding dengan rak baring tu
yang terjulur tu yang seni nye tu ;D
function di situ
err..iheartorganizing :) 




October 14, 2012

aku terima nikahnya

semalam...13oct. 2012 acik terima nikahnya
alhamdulilah..yang wajib selamat dah semuanye

rombongan pengiring pon dah selamat balik ke shah alam
nak tengok pengantin baru?
kita tunggu majlis resepsi..insyaallah hujung minggu ni

tunggu jer?
takde nak tolong menyebok apa-apa ke..;D



October 11, 2012

dose of happiness


happy face


apa tengok-tengok?..ini kerusi saya yang punya tauuu!



cool larrr...lagi 5hari umur saya 8bulan
oleh itu, saya mahu makan di kerusi sendiri di meja makan bersama-sama..
saya mahuuu begitu :D

October 9, 2012

cancel jumpa kengkawan rekabentuk saya


hujung minggu saya sakit
sakit kepala yang sangattt malam sabtu tu
tak pasti knape
macam-macam jugaklah sabtu tu kan..
dengan abc fradonye...dengan zinger cheezywedges nye...dengan picnicnye...

abis cancel plan ahadnye
anak-anak hubby yang uruskan
budak berdua tu memang macam-macamlah sesekali ayahnye ada kat rumah
berebut dapatkan perhatian ayah
kelam kelibut hubby sesekali jadi mr.mama ;D

semalam laju-laju dia pergi kerja
budak berdua ditugaskan jaga mama yang kekadang ok
kekadang baring dah tak kesah ke anak bila sakit datang tetiba

si abang riang ria me legoland'kan seceruk pelosok rumah
si adik tompang sekaki..
dengar rengek jer yang lebih sakit kot merangkak atas sepahan lego abang
si mama?
terperosok mengerekot tahan sakit di sudut sofa
nak tak nak anak-anak dipantau jugaklah walau sekadar dengan mata
lagilah sejak si adik kini suka berdiri meniti berpaut kat meja 
berjaya capai sesuatu terus lepas tangan youuu
terus terkuak lentang ke lantai
oishh..bengong berdengung kepala tu adik oii
menangis tak kuar sore pon nak buat apa dahhh..dah jatuh dahhh
sama-samalah kita menikmati rasa sakit kepala bersama yer..aisyah :)

dah selasa...
belum lega sepenuhnye
dah start boring..mari kita on wifi
si abang pon macam terlupa ke wifi sejak gigih practice game bowling

jomlah kita godek berita cerita di luar sana
terperap sakit-sakit ni sungguh tak menjana minda.




October 5, 2012

i'm lovin' it!


sambal bertelur rebus ala malu-malu nak masak
telur direbus dalam kadar waktu tergesa-gesa
takmo dok biar terendam lelama dalam air mendidih tu..
satgi telur kuning tu over masak...tak besh dah :)

October 4, 2012

keep ur mind calm babehh

lunch time tadi bertelefon dengan mak
saja kacau mak yang tengah bz masak
bz jaga cucu tengah melasak
bz dengan cucu baru lahir...assalamualaikum 'danish iman'
bz layan mak bebudak ni pulak yang dalam pantang tu kan
baru start berurut harini..dah tengahari..kan,
makcik urut tu urut anak jiran sebelah dulu..

tuuu la,..niat tak berapa nak elok memula tadi kan
kan dah sentap
bila mak bagitau
anak jiran sebelah umah tu
baru bersalin baby boy bagi nama 'luqman'
ek.elehhh..mak kite ada cucu nama luqman
makcik tu pon sebok nak ada cucu nama luqman jugekkk
kalau ye pon nak mentiru nama cucu
tiru ler nama cucu yang selang umah 2-3 buah sana tu
satgi kite jerit panggil luqman kite..cucu dia yang mai..tatauuu :D
dah ler dulu dia dah mentiru nama adik kite letak kat nama anak dia
kan dah tak pepasal tadak sapa pon panggil nama tu
..siap ada nama samaran lain pulak
apa-apa jer lahhh

ishh..tak puas hati?

share sket quote dari sebuah drama cina yang terlayan bebaru ni..

"jika kita asyik dengan rasa tak puas hati itu dan ini,
bila la pulak kita dapat menikmati kehidupan yang indah ini"...ye dak?



ciptaan yang indah di depan mata...


jiran pentiru di sebalik pokok moktan sana....P.E.A.C.E :)


October 3, 2012

aksi terlarang


towel cute..untuk effect 'suspen' la kekonon :D

^ _^





tak paham?..dapatkan bimbingan ibu bapa 
terima kasih :)

October 2, 2012

October 1, 2012

sept. ends.

hello october!
tumpang lalu sket..ye ;)


lama tak singgah sini...jom singgah jap.



err..u snap...


i snap...suke curi-curi candid dia ;)...happy belated bufday to my..ehem-ehemsss ;)
belanja makan jer...present?..nak hp canggih sangat..beli sendirilah ;D



err...skodeng pe la tu...nak tumpang main buai ek?



dicucuk menyucuk..dah masuk LKSA..so..end up kat sini
sape suka pisang goreng jom beratur..ada gaya nak gunapakai sistem no. lah tak lama lagi kot :)
lalu LKSA..dapat sekali pakej laksa jitra mai pon ada tang tu
kerling2..orang jitra mai ni pantang laksa lagik..grrr



ehemsss...white orchid youuu..freshss giteww..ade la wangi sket-sket
kalau bab bungecange ni...putih tetap no.1...



err..yellow..yes! yellow...ceriakan hari suramendung anda :D

ok..dah!
tq october :)