September 26, 2012

mode ;D


menjelangnya birthday cintahati :)

September 24, 2012

tak pernah jemu




our new members...mula meninjau kawasan

just dudukkan tepi2 bagi aisyah tepuk2 air
bukan main menggedik mengeliat sume lah nak terjun..
pegang kuat2 pon macam nak terlepas jer
terus angkat duduk kat bangku tetepi kolam tu
dan dan buat muka stress mama tak bagi dia berendam dengan abang yer?


September 23, 2012

wahhh! seronoknye hari nieee ;D

dah tengok upinipin kisah 'hari misteri'  ;)

hmm..petang ahad if tak keluar memang layan upinipin@tv9 tu pulak la anak beranak
wahhh...macam ada kenamengena sketlah kan kisah 'hari misteri' tu
..mood birthday orang tu kan tak abih lagi..cake pon berbaki lagi tu ;)



tahun ni..will be tahun last kot ayah&mama makan birthday cake Luqman,
next year insyaallah dah sekolah..sambut kat sekolah dengan kawan & cikgu
without mama&ayah..k


tetamu cute disebalik cake :)



..aci dak nak marah ayah...order dada dibelikan ponggong,...err..dada/ponggong ayam ;D
mama sentap..nak buat chicken chop terus jadi chicken blackpepper.


last but not least..the present..?
orang tu..terus tak jadi ambik vitagen sebab nampak keta merah cinonet melekat kat nutrigen la pulak :)


terpaling no.1
tanpa domino's tak berserilah Luqman di harijadi.. ;D
alololo..syok dengar dia cakap potpet pot pet berlakon kekonon tengah buat call order dominos ..
meh belajar cara online pulak..meh..save rm2 :)

September 21, 2012

turns 4


alhamdulillah..
genap 4 tahun umur Luqman hari ni
semoga Luqman membesar menjadi anak yang...
membahagiakan ayah dan mama dunia dan akhirat, amin.

September 20, 2012

sungguh bagai dikata...

sekian lama..reg. kat insta...syok tengok gambar orang saja
sekarang dah berani upload gambar sendiri dah
takpelah orang tak follow kite..janji kita boleh follow tengok gambar orang..heh 
best,..very de;inspired :)
masuk blog takde idea nak type pepanjang dah
sementara tunggu mood blogging datang balik..
saya tinggalkan sekeping pic eksklusif rosesabun...takde kat insta..yer :)


September 17, 2012

saturday treat

keluar jalan-jalan dan lunch makan pizza,..request by september boy..
sesekali tukar selera..so tak pergi domino's
sudahnye???
gigit 2x terus cakap..."tak sedap ponnn" :(

alaa...sedap jer mama makan...sian september boy
takpe lah...on your birthday yang dah tak berapa hari lagi tu...
kita makan sumthin yang lagi best, k.

mama jangan janji bebukan...kata ayah :D

gambar makan2 dibekukan...
layankan ajer
a few snapshoot on...bestnye dok belakang :)


September 14, 2012

kawen Syawal

bukanlah kerjakawen kalau tak ada bunga-bungaan

ketupat gula-gula buah tangan sempena syawal

the pengantin's...cousin hubby

'us'....yang ber'mood baik' di hari tersebut ;)...kenyang makan beriani sedap..dap..dap

last but not least....yours truly ;D
this weekend...majlis sebelah lelaki pulak
nun kat Pahang bersempadan negori 9...mama dan anak-anak ofkoslah tak ikut sebaiknye
kot-kotlah hubby teringin nak pergi...join ajer sekereta dengan FIL


down to earth

...type sket...delete,..type lagi...delete lagi
...kosong


...kerdilnya diri di bumi tuhan


...senada ;)



September 13, 2012

about "makanan kesukaan"

special lah koey teow at kuala perlis, jernih berkilau gitew urat2 koeyteow tu
rasa dia ofkos la special banding  koeyteow putih keruh yang biasa ni.

hmm..kalau ke Jitra..selain Ghani char koeyteow yang famous tu
try la koeyteow goreng sekitar pekan jitra tu
special tak kan jumpa dah kat tempat lain
garing lagi hancur taknampak dah rupa koeyteow...tapi terbaekkk!

ramadhan yang lepas try koeyteow goreng nan kat param
bungkus bentuk kon macam kacang bungkus kat fun fair tu,
kelainan menarik perhatian,,rasa boleh tahan..err...sket sangat la sebungkus tu ;)

weekend bebaru ni...jumpa koeyteow halus kat pasar tani
sungguh teruja logo halal menepati standard 

anytime perut dimasuki rerama...anak pulak meragam tak mo di letak
boleh cuba resepi campak-campak sebelah tangan kendong anak
marvellous penuh berkhasiat.


sume di atas adalah jawapan kepada.......


i luv koeyteow ;)

mood exam upsr kot :D :D :D

September 12, 2012

cepat di masak sedap di makan

kalau sebelum ni..telur dadar bergandingan sambal sardin no. satu dalam carta
harini nak up sepasang lagi menu cepat di masak sedap di makan special untuk ibu beranak kecik-kecik macam saya ;)

here we go!


nasi panas..kalau terlebih air sket..lagiii best ;D
layankan dengan bilis goreng cili padi curah kicap
digandingkan dengan tauhu goreng masak sos tiram...perghhh
cukup membuka selera saya di musim sejuk lemau begini

sesuai kot gandingan 4 menu di atas untuk suami ;D
kuning ada...merah ada... coklat ada, hijau pon ada
menepati tips hidangan harus berwarna-warni untuk keluarga :)

September 11, 2012

Kuala Perlis...again!

this time tak ramai yang join...memasing beragenda..almaklumlah raya,kan.
misi diteruskan even langit so cloudy...
semakin menghampiri kuala..mula kecut perut, tengok langit hitam bersatu dengan laut.

hubby siap pesan..risau wife dia diterbangkan angin ke laut ;D
jangan memain..angin sangat kencang...

singgah asar di masjid terapung..alhamdulillah
cuaca kembali okey :)




menuju ke tempat makan-makan
kalini dapat meja best tapi foods biasa saja
sate best baru nak buat bara,..order sate tak berapa best..bolehlaaa




nanti aisyah dah behave..pandai duduk kat baby chair
kita pi lagi.nak order coq ketam...best..best!

ingat lagi tempat yang kita pi makan lepas balik mandi kat air terjun bukit ayaq tu?
macam best jugak situ...yang paksu rekemen tu, kan :)


September 6, 2012

@Paris a.k.a Perlis ;)


favourite port terkini bila balik 'kedah'

Arau jer pon
ada c-mart juga dan dikelilingi maknenek kedai apa nak sume ada kot
heee...lebih kurang c-mart jitra tu dahh
err..apa kena mengena c-mart tu pulak???

err..kat jitra tu..jitra mall dia ok lah...sistem parking dia tu
ehem..act. bukan takmo bayar,
tapi stail coupon gores sume tu macam leceh eyh?

*dan dan tak best kedah pasal coupon kad gores tewww
nek moto juga la terbaek kat kedah la ni...tak yah risau pasal 'jem'

huh! "saya pilih 'mengundi' "...*tetibe :D

September 4, 2012

berjalanraya...

raya,kan?..dan dan letak gambar masjid
padahal tak pegi masjid pon pagi raya tu ;)..wink*

masjid terapung nun di utara tanah air...

at least...tak mampu yang sunat...yang wajib ditinggal jangan
dalam dok sebok beraya ke situ..sana sini 

sunat 2 rakaat tahiyatul masjid sebaik melangkah ke dalam masjid jangan diabaikan,
..pesan mak.


September 2, 2012

penutup tirai 1syawal












sunset petang 1 syawal
view dari bawah rendangan kelima yang sarat dengan bunga kaler pink cun sekali :)
cantik pokok ni..untuk teduhan halaman
tapi kena rajin menyapu halaman jugalah pastu ;)