August 30, 2012

sudahlah campak, tercampaklah pulak

pause kejap cerita raya@kampung
pasal harini ada cerita 'hari ini dalam sejarah'..hmmm

tak berjodoh nampaknya raya merdeka kali ni
panas sekejap2 diikuti bebintik merah seakan ruam kat badan aisyah tu 
disahkan 'campak' setelah di bawa ke doktor pagi tadi,
sejarah tu..1st time demam terus campak,
esok cuti kite dok dendiam tengok tv kat rumah sajalah, 
nampak gayanye ;(



aisyah nampak ok jer..suhu badan normal sebelum ke doktor lagi
dia memang tak reti dok dendiam pon
sekejap kat ceruk sana..sekejap sudut sini..situ..berkilat lantai umah ;D

petang tadi cipta sejarah terjun katil pulak...act. my BAD!
check badan tak nampak apa yang lain selain bebintik merah yang semakin menggerutu
kita yang tengok ni plak terasa miang semacam.
macam kesian jer nak lepas dia merayap sana sini..
tapi tu..lah, si abang sekat suruh touch n go pon dah kena jerit ;D 

takde mende pon terjun katil tu aisyah?
tak ek..tak nangis pon, tengah terkial-kial pulun nak tiarapkan badan ada la..
padahal badan dah rapat ke tangga katil..heee..cute ler plak nengok nye ;)


August 29, 2012

seindah pelangi


sempat snap ontheway balik beraya...dari ParitBuntar ke jitra petang 3 syawal...

hari tu...seorang lagi adik hubby iaitu 'acik' membawa sekeluarga 
berombongan ke rumah gadis pilihan di alor Pongsu
sebentuk cincin belah rotan di sarung ke jari si gadis..choopps sebagai tunangan ;)

gambar?...tunggu bulan 10 ni dah nak nikah and resepsi 
sekali harung dengan 'atih' adik pompuan hubby yang last

insya allah, dapat sepasang menantu baru lah abah aidil adha tahun ni, 
bertambah ahli keluarga, amin.

August 28, 2012

cebisan 1 syawal

psstt..sapa nampak 'kukoq nyiok' kat umah wa timah ;D
hee..iklan plak,
err...ada orang tu baju raya sponsor by tokwan...
songkok plak import dari mecca..tekeluar tema la dia sensorang ;)

cuaca agak lembab kat kampung sebab hujan sekejap2
aidilfitri kat utara tahun ni nyaman lagi damai
best and bersyukur sangat...
tapi sehari dua kebelakangan ni dengar cerita...hujan makin menjadi2 plak kat sana
ada tempat yang dah dinaiki air..dilanda ribut..terbang abis bumbung rumah bagai.. 
..semoga bertabahlah mereka.

August 26, 2012

malam raya

keces..kecess..wot..woottt..
...sebelum ketinggalan ketapi
mari kite berjimba-jimba meng 'upload' cerita raya

teaser kekonon...
takde idea sebenornye..;)



tahun ni giliran kampung mama..
ehemsss ;)
eh,..bukan tiap tahun balik kampung mama ke???
heee...tiap tahun memang balik tapi lagi special lah bila kena giliran sebab balik kampung sebelum 
hari raya...lain woo feeling dia
berkesempatanlah berbuka posa di kampung untuk 3hari terakhir tahun ni 
:D :D :D 'sengih sampai telinga'


August 14, 2012

sampul..selamattt..hari raye

nasib kureng baik...
tahun ni tukar duit raya..bank dah kehabisan sampul duit raye...apadaaa
untuk mengubati ke...frust..sssan hati
act. dah ade la sesikit sampul free dapat time shopping baju raya haritu

hmmm..
tahun ni kita print sampul raya sendiri..lah
bila dah design sendiri..print sendiri..harus ada tulis-tulis nama sefamily gitew
lagi cun bila letak gambar sefamily,kan
aww..nak tengok?


here...we presenting you,


our sampul raya 2012...dah siap-siap confirm raya on 19hb.


gandingan kuning..hijau dan putih..warnawarni hari raya..bukan warna politik naa


check-up; 6bulan dah..cik aisyah kiteee ;)

..haish la..lalala...blur jer ke klinik bulan-bulan pose ni
bila ingat balik..sian pulak ke nurse yang check aisyah semalam, macam-macam disoal ke aisyah
nak ajak dibualkan tapi mama aisyah ni..jawab sepatah dua patah jer

tak ramai sangat kat klinik semalam
kali ni aisyah macam budak besar jer mama tengok...dok dendiam atas riba mama
asyik pandang sekeliling..siap usha bebudak lelaki membuas lagi
sambil sengih tegur orang..bila orang usik dia balik...
dan dan tersipu ala 'shyshy cat' dia tu

paling tak boleh lupa..time aisyah tersipu dengan nurse yang dah ready nak cucuk aisyah semalam,
nurse nak cucuk dia sibuk nak peekaboo dengan nurse tu plak
haa..dan dan berubah air muka bila jarum dah tertusuk ke paha..tapi tahan tak nangis..tak meronta
elok jer nurse cabut jarum tu...dia punya jerit hoohoho..marahkan nurse tu ye?
dan dan buat muka masam..taknak senyum sesape dah lepas tu ;D

lega dah abis cucuk...untuk 6bulan pertama,
next appoinment..november nanti
alhamdulillah badan tak panas lepas kena cucuk..aisyah kuat :)
senang hati mama nak prepare untuk balik kampung...this weekend dah nak raye :)


aisyah dah besar..dah boleh pergi main buai kat taman dahhh :)



..wajah-wajah 6m si bijak :)








August 9, 2012

mood raya


idea sudah datang,,bila mahu mencaribeli ni ;D

August 4, 2012

harapan ramadhan


hari ni masuk fasa kedua,..fasa terakhir ramadhan
fasa yang lagi lagi kita nak kejar...ke dah rasa semakin berat...tarawikh dah jadi 20rakaat
ok,tipu la..kalau tak pernah rasa begitu
lagi-lagi kalau buat bersendirian di rumah...walau lebih afdal
..masih berharapan...tunggu anak-anak besar sket..boleh angkut ke surau sekali,..baru feel sket,
...tak sabar tunggu detik itu.

err..maaf, ada unsur makanan dalam gambar :)