July 27, 2012

smile Friday!






aisyah in action...mara kembara in progress
haruslah mama abadikan entry aisyah yang cemerlang gemilang terbilang in meniarap mentelentang...guling terguling,kan :)

July 24, 2012

ku pandang di langit biru...

engkau di situ ;)


 err..lokasi strategik anak beranak ngintai sang remboolan...
ayah laju-laju tolak job @ UAE..kalau tak???
pada sang remboolan lah tempat kami mengadu rindu dendam..ecewahh

justeru itu...
mari menemani ayah melampiaskan resah rindunya pada bayu laut...
haipp!..jangan muncul duyung jelita melambai kerinduan jugak..sudahlah ;d

sesambil Luqman melayan 'mataharisun' dia tu..
asyik pon mentengok moonbolan dan twinkle-twinkle little star jer kan :D









ok..dah!..matahari dah nak terbenam tu..
ape juadah berbuka harini ?

July 19, 2012

dijamin sampai esok...

err...lusa kot ;)


..2 malam terperam dalam kotak,
kulit macam dah kecut sket...yang penting isi di dalam maintain segar bugar
kupaih siap-siap...dinginkan dalam peti...
sat-sat pakat dok ulang alik buka peti ais lah kejanya...lagi tak abih ;D

tima kasih tokwan&atok kg...ermm...tima kasih paksu yang pos rambutan ni untuk Luqman :)

July 18, 2012

The dark night rises


rise to the extreme!

bangun kol 10mlm camtu...lapaaarrrr ;(
jalan bongkok tiga..punye la lapar..sakit perut dah tak boleh tegak dahh
makanan kat meja sume geleng..even chicken chop yang ayah tapau from BJ pon takmo juga
bila ayah sebut 'pizza'?
dan dan angguk kepala laju-laju-laju..muka terus berseri-seri
sebbaek baru 10 lelebih camtu..calling2..30' minit camtu,
Domino's sampai depan pintu :D

July 17, 2012

cerita 'budaklimabulan'



ye..yer...saya sudah sangat terror...baru mama nak upload pic saya meniarap
saya kurang setuju
saya nak pic first time meniarap...protes!..takmo pandang even mama panggil banyak kali..hee

ok..bolehla..bolehlaa..saya tahu ramai yang rindu nak tatap muka bolat pipi kembong saya kann
boleh tengok sekarang..sambil tu baca sampai abis cerita saya lima bulan, ok?

err..buat muka comei takmo pandang camera adalah mewarisi 'peel' mama tercinta :)
hmm.paling penting bila dah masuk 5bulan...ohh, saya dah ke klinik..dah cucuk daaahh
mama nak saya jadi kuat...takmo over jerit masa nurse cucuk
tapi saya terjerit jugaklah sket haritu..pasal terkejut jer
ye la..tengah sedap tido, kan tup..tup..mama kejutkan..dan dan tu nurse tu inject peha gebu saya ni
sapa tak terkejut,kan
tapi tengok mama senyum jer sambil pujuk tepuk manja giteww..saya cancel lah nak marah,
saya sayang mama saya :D
saya happy jer and tak demam...mama suka lah tewww.

ehemmm..abang saya tu,..nak enterframe pulak



orang kata dia hensem...hensem ker?
awas!..orang hensem banyak angin kus-kusnye
err..act. abang saya ni baik juga,..tahu kenape?
saya dah test daaahhh..tarik rambut dia kuat-kuat time dia nyendeng2 nak share bantal saya
dia sabarrrr jer sambil menyeringai tahan sakit...pastu slow-slow leraikan jari saya dari rambut dia, sweetsss tak abang saya ;D
tapiiiii..kan..cuba bila angin kus-kus dia datang...dan dan tu saya dan saya sokmo
tempat dia melepas rasa tak cukup perhatian mama ayah dia..sakit ok!
saya mesti jerit kuat-kuat bagitau mama..dan mama pon jerit kuat-kuat dari dapor nun
ishh..risau jer saya bila mama tinggalkan saya berdua dengan encik abang ni tauuu...
untuk keselamatan diri sendiri..mulai sekarang,
saya mesti pastikan mama ada bersama saya setiap masa..heee
hahaha..abang sila makan roti saja sebab saya dah tak kasi mama pergi dapor masak untuk abang dahh.
tu..laaa, sapa suruh selalu sangat tayang makanan sedap kat saya
hmm..tunggu bulan depan..mama cakap bulan depan baru saya boleh makan..
nak makan apa ye..apa yang sedap yer...kena surf resepi best-best untuk mama masakkan :)

July 11, 2012

July 10, 2012

selera pasartani

pagi-pagi ahad ke pasartani
sambil membeli makanan untuk dimasak...makanan telah dimasak mesti dibeli sama...mesti!

semakin mendekati ramadhan..semakin sesak jadinya pasartani tu
lorong berjualan makanan sangatlah sesak...bahang bazaar ramadhan kot
terdengar peniaga berkata..makan..makan puas-puas, tak lama lagi dah tak boleh makan ;)
err.. ye la tuuu.


antara yang tak pernah tahu dan tak pernah cuba ambil tahu untuk masak sesedap tu
jadi sangat suka makan :)

July 8, 2012

eco-mall

asyiklah berlalulintas kat luar saje...
akhirnya..berjaya singgah ke malaysia's first eco-mall ni
cuci mata tengok green building...
err...bangunan berkonsep mesra alam tidak semestinya kaler green ye anak-anak ;D

konsep mesra alam nya dapat dilihat pada bumbung yang dilengkapi dengan panel tenaga solar
yang menyumbang kepada penjanaan sumber tenaga seterusnya dapat menjimatkan penggunaan elektrik
..err..fakta adalah "boring" ;)
jeling menjeling pada ciri-ciri tingkap yang hanya membenarkan cahaya masuk..dan bukannya haba,
dah masuk 'The Malaysian Books of Record' pon, dikatakan yang terpanjang pernah dipasang kat Malaysia.
hmm...kalau mak-mak senang cakap..mall takde aircond, tengok banyak kipas besao-besao nun melayup tu haa...
*bahasa mak negeri mana taktau aih ;d


kalau rasa panas..melepaklah dekat-dekat air pancut tu
masuk MBO ke..eyh, akhirnya..shah alam ber 'cinema' ;)
surau pon not bad..my Luqman jadi kagum
sana air..sini air..dalam lif pon...nampak air...hujan bak kata Luqman..

at last...hubby yang merecik air peluh :D

July 4, 2012

camwhore time!


boooolatkan mata besar-besar
dah ada style aweksss ber-cam-whore-ing nampaknye ;D

act. sape tak excited tengok muka sendiri,kan..;)

July 3, 2012

last friday

tahun ini
untuk tarikh yang chantek ini sebenarnye saya pernah merancang
nak buat small private birthday celebration @balcony bersama family kecil saya ni
ermm..just makan-makan lewat malam bersama-sama,..berdua mungkin ;)

..just berharap aisyah tido awal dan saya dapat masak simple2 sementara tunggu hubby balik ;d
but..planning is just planning


akhirnye..tunggu hubby balik..dan tolong jaga aisyah my baby tu
baru dapat saya ke dapur
mood birthday girl..eyh!girl??? ;)
untuk masak apa yang dirancang..paham-paham saje la.


triffle jadi puding buah..actually bab menu tak kisah sangat
selera kebiasaannya boleh berubah ikut mood,kan :)
cuma down sket tak tercapai impian nak set table for 2 @balcony kot.


sebbaek hubby surprise kek coklat tu,
tak sempat masak kek coklat kukus...then hubby beli kek..kan seperti dalam perancangan ;D


itu saje lah cerita 29june untuk tahun ini :)

July 2, 2012

kamu yang comel




orang kata...err...harini saya pula berkata....
comelkan minda, comelkan hati... comel peribadi
jangan dilupa comelkan diri :)