June 27, 2012

reminders today


"listen earnestly to anything your children want to tell you, 
no matter what,
if you don't listen eagerly to the little stuff when they are little,
they won't tell you the big stuff when they are big...
because to them all of it has always been big stuff."
-author-


June 25, 2012

durian Trolak, bubur kacang dan rambut gugur


Percubaan memasak bubur kacang request by en.hubby
favourite kot...dulu arwah mil selalu masak bubur ni
favourite kot...pasal hubby beria beli sagu juge bila si isteri minta belikan kacang hijau
kacang hijau tu mulanye nak rendam ambik air rendaman letak kat rambut..
ohh petua rambut gugur selepas bersalin gitewww,
yang diperturunkan dari bonda tercinta 

si isteri beria lah memasak bubur kacang sebab...
tetiba wujud durian siap berkopek dalam fridge
asal buka jer peti..awww...bau yang bisa menggugat segala isi dalam peti
ohh...durian ditapau si Luqman dari umah atok
atok pergi makan durian kat trolak rupenye ;)


err..bahan asas selain gula pasir, garam dan daun pandan 
yang malu nak bergambar ;) | hasilnye...'dah sejuk' ponnn

rasa yang lite-lite saje..time nak makan bolehlah dicantekkan dengan siraan santan/susu cair bersama gula melaka pekat kat atasnye..tambah manis tambah lemak di situ...ermmm..yummy ;D

psstt..kacang hijau bagus untuk membuang angin dalam badan juge tau ;)

June 17, 2012

krim siang...krim malam

 bekas besar tu...serum or krim kecantikan pon dapat juge ;D


itu semua...aisyah yang punyer ;)

krim putih bulat-bulat tu ..of coz lah my favourite sejak kecik lagi
kalau dulu boleh jer beli terus kat farmasi
sekarang dah takde,kan..sebab dah jadi barang/ubat terkawal
...bila dah nak kena jumpa doktor ni...bla...bla...bla..consultation bagai
krim 8ringgit..bayarnye 80ringgit..kan?
terkilan kan?

nak tau tips untuk taknak rasa terkilan tak?
....kalau nak krim mujarab tu..la,kan ;d

...pergi terus ke klinik Pakar Kulit Dr. Ranjit..
pasal dia specialist..kan
pasal dah confirm krim dia pakai sekali dua...orang utara kata 'sapu sedaihh ja'
dan dan tu gak baiknye...
so, bayar berapa pon..toksah dok bekira sangat la...no hal la..kan ;D

yang penting..tak perlu susahpayah ulang alik ke farmasi
kejap try krim tu..kejap try krim ni
plus beli itu ini yang orang tu orang ni rekemen...bla..bla...blaaa...

i love krim putih bulat-bulat...dulu..kini...dan hari-hari ke depan ;)

little gift with a BIG heart

SELAMAT HARI AYAH ;D

June 15, 2012

4 months check up

 happy jer ke KK bulan ni..pasal..pasal takde cucuk ;d


aisyah pon happy..sekejap jer kat klinik...berat ok..graf cantekkk..dah boleh balik.

err..tak sempat abang nak haus...tak dapatlah nak beli air kat machine sebelah public phone tu..gehgehgeh..

June 13, 2012

kerana suka


err...dalam kotak  tu ada kain untuk buat baju raya...
dah siap bungkus nak pos ke tailor ;)

June 12, 2012

it's gonna be a bright3x sunshiny day

...test aisyah
dah lulus dahhh untuk dibawa ke next...next...outdoor xtvt
lunch picnic time cuaca panas litlit

abang paling ceria....'cause pakai yellow..."full of energy"
hajat nak picnic main layang-layang kat beach tu..kita postpone lagi
train aisyah sunbathing sini dulu ;d

aisyah happy jer...time angin bertiup kencang lah...bla..bla...bla...blabbing,
time membahang takdak angin...mulalah menderemmm...merengek nak balik time-time tu jugak ;D


June 8, 2012

homelife

saya terperasan...
every bulan saya automatik bertukar hobi..ok ke...erk?
ada sebulan tu hobi menjahit..bertukar tema bagai la langsir kusyen sume tu
then switch to gardening pulokss..err...cili dah berbunga tau ;D

at least...hobi yang dah tak berapa nak hobi dah tu...ada la nampak hasilnya harini.

tinggi sejengkal gigih mencambahkan kuntuman
..ohh,seindah sakura ;) 
err...snap dulu..baju pengukur dah nak pos balik kampung 
for berhari raye ;d 

every week mesti nak goreng koeyteow walau sekali | tambahkan ABC dalam resepi
untuk perasan..eyh,..perasaan hebat ;) 

currently obsession..."matahari" | hari kejadian fenomena transit zuhrah...err, tapi ni kul 6 petang lorr.


blackout...dapur gelap...call dominos ;d | rm30 untuk 3pizza..berbaloi-baloi, makan sampai......(^_*)

err,,,inilah kot habi terkini
snap itu..snap ini..nak less up merepekss..kan
compile ajer seminggu yang suam-suam kuku dalam satu entry.

amacam?...enjoice ya ;)



June 4, 2012

'cause it's June again

it's the time of the season for me
the time to leave the past behind
the time to forgive and forget
the time to find time
to began one more time....lalalalaaa

dimulai dengan baik-baik saje...
 jjcm...& lambakan makanan di hujung minggu

penyelamat di musim panas...eyh..nak main pos-pos setem dah 60cent, ya?



overall weekend sedikit happening selain lebih kepada pening-pening...;d
ehemsss...
feeling first time gitewww..ewww..cukup-cukup setahun baru nak tunjuk muka
....kalau june lepas,
bila asyiklah dok pening-fening..yang ditunggu-tunggu tak kunjung datang
kemuncaknye..di penghujung june
surprise di hari lahir...bila doctor sahkan kehadiran aisyah di dalam kandungan..alhamdulillah.




and...'cause it's june again
harini dapat surprise from aisyah...lagi...dan lagi..dan lagi...
tetiba tertengok dia dalam keadaan meniarap...siap kepala terangkat dengan jayanya...first time tau!
excited kejap..pastu baringkan aisyah semula...lupa nak snap
just snap and simpan bebaik kat dalam pale mama jer..ok ;D

....cause it's june again,
rasa macam nak plan something di penghujung june nanti

even...awai aihhh..dapat hadiah ;)


June 1, 2012

pretend it's Friday and it is...!

rehat jap....tengok sunset

lepas penat ber'exercise 

sambil menikmati bandung feveret :)

it's june already....!