May 30, 2012

benda dalam-dalam

best pulak rasanya bila dah selera semula nak makan benda dalam*2x macam hati ayam/lembu
dan dan jadi entry pasal benda makan lagi ;d

time preggy haritu..bau pon tak boleh
gara-gara terpengaruh/terkesan dengan nasihat seorang doc kat umra
terus set kat mind
organ dalaman haiwan sume tu umpama racun pada janin
otomatik lidah rasa pelik bila makan..agaknye kot ;)

sekarang....
bila makan lidah dah tak rasa pelik
sedap lagi ada
....masuk dapur pagi tadi,
terbau sesuatu yang sungguh mengundang rasa lapar
rupanye...bau minyak lebihan goreng hati ayam malam tadi..err
masih bertudung dalam kuali ;D
*kes tak sempat kerr malas nak sental kuali memalam hari la tewwww


aa..haa,
terus try buat nasi goreng kuning ala MR ;)
dia guna minyak goreng ayam...ai guna minyak goreng hati ayam
tapi lidah my Luqman memang tajamlah
dia manalah pernah diberi makan benda dalam2x ni
makan semulut dua...terus cakap dah kenyang ;(

"sory nak...mama terikut nafsu sendiri time goreng nasi tu"
sebbaek tergoreng daging tu sama...makan ngan nasi putih panas-panas..lembik-lembik sket
lajulah Luqman makan....kan :)




May 29, 2012

loved it!

late night snack ideas?

Delicious!

everyday italian ;d

May 28, 2012

weekend mood

panas betul petang ni
tak sampai hati nak membeliakan diri ke Putrajaya tahun ni
haha..act, kesian ke anak dan anak
lepak umah...tidokan si kecik...
si abang dah dibawa si ayah usha-usha gadjet terbaru ke digital mall
jap lagi balik..adalah benda yang dibawa balik tu

......boring pulak dok sensorang ni,
kemas cabinet dapur..orait jugak..dah sebulan...err..bukan setengah tahun ke tertangguh ;d
belek-belek stok..mana yang stil boleh dipakai..mana yang dah expired
mana yang perlu di top-up baru..dah rejab,kan


lega sket ramadhan lepas takde terponteng
alhamdulillah..dipermudahkanNYA
ramadhan tahun ni?...kita tengoklah cemana nanti.

ohhh...yang kat atas tu taipnye petang semalam...
aci jer sambung lagi taipannya...ke hari ni..publishnye...bila pulak erk???
ada jugak orang begini..
itulah saya...paling suka benda yang tak pernah dibuat orang...wink..wink ;d

act, itulah pencapaian terbaik tatkala boring petang semalam
mengemas bahagian atas baru tu...terkemas jugak cabinet dapurku tahun ni..hee
kononnye lah kan..time jan-feb dulu..tengah sarat..takmolah panjat2
pastu feb-mac-april...balik kg sudah
ayat mintak excuse, nampak?

hee..dah sebulan balik sini...
akhirnye ter-organize semula segala isi..groceries dalam tu
harap takdelah lagi...
tetiba jumpa plak garam sebungkus tersorok bawah bungkusan mee kering
tak pepasal jer malam bila ntah..hubby merayap tetengah malam mencari sebungkus garam semata ;D

ohh..oh..oh...apa lagi nak di rambling kan ni
malam semakin larut
eyh...ada suprise gadjet untuk mama jugak semalam
bulan mei nak masuk june..err
from dua orang yang jenjalan ke digital mall semalam tewww
thanksss a lot to u..my dear en. hubby..
dah ada gadjet baru..keciwi..keciwi...ke tatau nak guna..lol....lollipop tak bagus untuk kesihatan ;d


apaaa ni!
boringnye bila kurang gambar..gambar mende ni????
err..hint utk si ayah..gi tengok dino kat PusatSainsNegara,..nak? ;D




May 26, 2012

weekend is coming

percutian jemputan ditolak sudah..huhu
pastu..
sangat tak bestnya..rasa bersalah sebab berat hati nak bagi hubby join abah balik kampung
umah atok dia @Parit Buntar
si abah nak buat kenduri arwah untuk arwah mak hubby cum *my MIL
teruk..kan?
dush...dush...dush..ok, sudah!

semoga dua lelaki ini bertabah melayan karenah dua perempuan mereka ;D

*source


*yang jual mahal bila diajak berhujung minggu ke Fraser Hill
*yang dan dan takmo join jom picnic kat air terjun dalam hutan mana ntah..err?
*tetap menolak even untuk ikut abah balik kampung atok

dengan satu jer alasan???
which is..aisyah belom sesuai untuk dibawa ke tempat seperti di atas :)
even untuk balik kampung atok pon..naknak nak berkenduri bagai..kan

ok!stop mumbled,benda dah cancel.

cerita yang best...harap menjadilah ye
pasal hubby ada weekend ni..kan...wink..wink..
bolehlah mama keluar cuci poket sket ;d
lagi best kalau hubby temankan sambil tolong gendong anak-anak..heee
..sekali lagi
mohon hubby bertabah dengan sang isteri :)

rasa nak makan yongtaufu..ke. rojak singapore..ntah,heee
nak dua-dua,boleh?
bollleeyyhhh..bak kata Luqman...*tetiba jer ;d


selamat berhujung minggu :)

May 25, 2012

mencari ceria

bila saya mula rasa...
boring tengok blog sendiri
update ponnn...seminggu sekali
...harini,
bertukar pulak ke template ini
yang ceria...pada mata saya
yang boleh menceriakan saya
hopefully bisa menceriakan kamoo juge ;)

thanks for dropping by..and do come again :)

May 20, 2012

entry wajib

untuk bulan mei
even dah lambat seminggu...huhu
eyh,..entry jer lambat...gambar on time ok!..hasil snap di hari aisyah ke klinik untuk check up 3m

aisyah is 3months already!

uiksss..marah bila dipakaikan apa-apa jer kat kepala tu bila kat umah...untuk bergambar ni ;d
time ke klinik pagi tu..ok le pulak

*haipp!...dengar sini mama nak nasihat ;)
"kita orang perempuan ni..time kat umah ni nak melawa cemana pon takpe...
  time nak keluar umah tuuu..biar ala kadar jer..ok?";d





May 14, 2012

starting our monday...

Aisyah is 3 months already!
...how fast it is going by...

so...harini...we need to take her to her 3 months check up
to get her vaccinations..oo..ooo
aisyah rileks jer..as always ;d
mama dia jer yang macam-macam
...err..macam-macam pikir..hehe
err...apa kaitan baby fever after shots dengan KK...pasal ramai yang cakap begitu?
ohhh..please..aisyah tak suka makan ubat..tahu!

ok..ok...before that...what to pack in aisyah's longchamp ni ;D

:)
shall we......

will be continue,
insyaallah

May 10, 2012

entry minggu ini

masih tidak paham
kenapa bila sedu mesti nak kena tampal tissue basah kat dahi
yang pasti...berkesan!

bila ditanya si anak.."kenapa kena tampal tissue kat dahi kalau sedu"?
si mama hanya..."err....errrr"??? takde jawapan sebenarnye.

satu hari...Luqman tetiba sedu dan minta mamanya tampal tissue basah kat dahi dia
(sebab selalu tengok mama tampal ke aisyah) 
..anakku yang sorang ni memang gigih dalam mendapatkan satu-satu jawapan.
dan..tampal kejap..eyh, mama...sedu dah stop ;)
erk...toddler pon menjadi ek?

PEACE...sedu sudah stop ;d



ok..now lebih serius sket.....
my son yang boring giler bila weekdays
dari taknak gi school tiba-tiba sendiri request nak gi school..pasal tiap hari boleh keluar..kan

tapi seriyeslahhh
anak yang asyik dikurung ni low self-esteem, malu..even dengan ayah sendiri bila jarang-jarang jumpa ni..penakut..ohh..sume pon -ve ...takmo..takmo..
kerana
yang pasti mama proud sangat dengan Luqman yang bijak cari inisiatif sendiri
mintak nak gi school tu
mama yakin bila kat school nanti Luqman pasti pandai membawa diri
mama tahu..kerana mama nampak dalam diri Luqman ada apa yang mama ada..malah lebih
(for sure campuran kebijaksanaan ayah)...
so...GOOD LUCK MY SON!


mama feeling2 berambut putih...;D

May 5, 2012

selepas 2 bulan....

...mama melahirkan anak kedua;
..nak jugaak bawal bercorak ;D
my comment..cantek, lembut selesa dengan cuaca panas ni...ringan..tapiii
jaranglah,..kena pakai inner juge.
sebbaek tak terpengaruh dengan offer 3helai 20ringgit
just nak try..'1 dah cukup'.
ok, lari tajuk!

 ...aisyah dilahirkan;

minggu pertama...
stil @kg..asyik nak ajak orang berborak since dah pandai senyum sengih tu..kan
minggu kedua...
dah balik puncak ni..dah takde sapa nak layan borak ngan dia
hari-hari pon terkebil2 dok tengok si mama struggle disiplinkan si abang
..berdengus bila kita iringkan badan dia..haissh..taknak belajar2 tiarapkan badan lagi ke?
asyik dok tido terbenam dalam rocker/tilam kekabu tu...memang tak bergeraklah
bila pindahkan ke tilam mendatar..hohh.. terus berputar 90darjah..
sedar-sedar kepala dah dok menyondol ke pinggang mama ;d

dah masuk minggu ketiga...
semalam paling best..bila tetiba aisyah takde kat tempat tido dia
sebbaek tido dalam kelambu
nun...dah terperosok ke hujung kaki tepi dinding
kira oklah..last minute cancel nak beli katil queen haritu
tapi tak baguskan tido sekadar beralas tilam jer?
...need to find the solution A.S.A.P!

aisyah jugak dah diajar tido dalam buai..takde chances nak jenjalan makan anginlah setahun dua ni ;(
suke dia..sampai terbalik bantal span yang dijadikan alas dalam buai tu..ok, bahaya!
at last..masukkan dia jer..membulat dalam kain buai tu..kepala jer alaskan bantal
sungguh nyenyak dihari pertama
sampaikan si abang yang dah ghope kapal karam kat sebelah buai tu..dia boleh buat dekkk jer 
last2..abang yang give-up..terus gi dok dendiam main lukis2 kat ipad...
mama happy ;D


...Luqman di kampung;


pic time on the way balik Puncak;
duduk seat co-pilot...pakai seat bealt macam upin naik exora abang sally ;D

ok, lari tajuk lagi..better stop sini..bye ;)

May 1, 2012

hobbies

hobi jahit menjahit tamatlah sudah
dah balik Puncak..kansss..manade mesin jahit
beli?
tak perlu kot..menambah penuh bilik stor juga nanti
biaser laa kepada orang jenis enjin cepat panas cepat sejuk ni...
haha..ok what?..susah rosak tahuuu..good quality la kata...kensss ;)

*source
happy Labour day...err..labour?..teringat labour room ;d *tetibe
ok..may,
hobi tanam pokok pulak..ecehh..baru tanam 2 pasu petang tadi
pandan sepokok kat balcony tu dah lenyap tinggal pasu rabit tu jer
nak wat cemana dah tukang siram ikut mama balik kampung 2bulan..harap hujan semata..kensss?
tak pe..at least jasa terakhir pandan tu besar sekali...
ermm..mewangikan air mandian mama masa dalam pantang haritu

yang hilang kini berganti
bukan pandan jer..cili pon ada
biar ada kawan..happy...baru subur kot..kot boleh buat sambal nasi ayam ramadhan nanti...haha

hmm..juga ada pokok cantik..dan pokok untuk cantik
yang tu kendian kot entry nye..
pasal baru masuk pasu hari ni..janganlah dok riak dulu
harus ambek masa untuk cantikkan dia
dah ada rupa bonsai nanti..baru kite show off...hahaha...cakap macam pro jer..padahal....????
sambil dok berangan..."sebok mem beso dok gunting-gunting kasi trim itu bonsai ;D

papehal pon..wish me luck..ok :)