April 29, 2012

april

april bakal berlalu
sedapat mungkin saya mencuri masa untuk entry ini
sependek mungkin..janji ada ;d

setelah 2bulan lebih aisyah dijaga tokwan..

april | monday | aisyah | tokwan | tok kg also ;)

april | monday | 16 | aisyah 2 months
april | monday | 9 | tokwan's birthday
april | 18 | tokwan & atok kg anniversary ;)

april | 24 | kg ---> Puncak Perdana 

April 18, 2012

different weekend

ingat lagi pada kejutan rabu lepas
eventho...kita cuma diberi amaran tsunami..err..cuma?
tapi sangat terkesan..ok!

yup!..very the mak-mak...over bimbang...banjir satu ;D


malam tu..kan hujan...malam esoknye tu...lagi laaa
dengan angin..hujan..ribut..petir..guruh...blackout 2x, ok!
malam jumaat plak tu.
bawak tido tak terlelap...terpikir-pikir mereka yang berumahtangga di kawasan amaran
tengah syok melayan bimbang..ok.sila bimbang betul-betul sekarang,
bila adik masuk bagitau....
ayaq dah naik...ayaq dah naik...dapoq dah penuh ayaq tu..kemas-kemas.


busylah mereka..lelaki-lelaki perkasa..meninggikan apa yang patut
segala mesin..
membawa ke subuh..cerah pagi tu stil renyai lagi


kalut seh..mengawal anak bujangan nan sorang tu yang over yeayyy hari tu
first time tengok air bertakung keliling umah
paham sajalahhh..mau kalah itik makcik liah yang 3ekor tu..;d
2hari jugak...malam jer hujan..hujan jer..malam ;)
weekend memang malas sangat nak keluar umah..ecehhh
hehehe..mamanye ni dah puas berkubang zaman sekolah dulu kat padang sekolah ;d

bimbang kalau-kalau air naik mendadak
rumah dah ler bawah sume
ngintai umah peninggalan arwah tok mama ni..situlah nak dituju...


btw...today is the anniversary of my mom and dad...
....'roses as always' ;D

cherish every moments

 











next week dah nak balik 'puncak',..insyaallah
wish em...

'selamat kembali ke Puncak' ;D

even en.abe long kite tu sekejap nak balik puncak 
sekejap nak tinggal kat kampung
sekejap nak tinggalkan aisyah kat kampung
sekejap nak bawak aisyah balik sama ke puncak
homesick..itu PASTI!













*happy sebab dah dapat log in laju-laju...berjanggut dok try eh sedari semalam ;(

April 10, 2012

smarties headbandsss...

acara weekend semalam...eh!..kelmarin,
err..hairan?
kenapa...ada apa dengan weekend...altho everyday is pretty same to me..kannn

ok..on saturday saya ke pasar pagi..sini orang kata "nat sabtu"
dan telah sangat rambang mata..sume cantek2 dan murah pula
...ermm..at last tak beli apa sangat pon.

ohh...
saya jumpa something yang best...err..pada sayalah..kan
jadi terus beli..takmo menyesal lagi bila dah balik umah..macam selalu ;d
ok..antaranya..beberapa meter kain cotton murah tapi corak-coraknye saaaangat "best"
untuk acara jahit menjahit sayalah..hobi yang tetiba sebab ada mesin jahit depan mata ;)
dan...sedikit..eyh..banyak juga tu..diy material untuk acara merekacipta...;D

see..see...percubaan pertama
buatkan smarties headband ni untuk aisyah...ok ini handmade...
oo..oo, aisyah dah panggil..sambung cerita di lain entry la nampaknye..bye :)

smarties #1
smarties#2

April 9, 2012

'aisyah' in person





what do a 50 days baby do at her age ;)

psstt...mama tengah busy siapkan aisyah smarties headband tu...tak sabar nak try ni ;d

April 5, 2012

cinta anggerik desa

seploh doploh tahun dulu...ngko megah di laman depan
lagi-lagi bila selalu dicantas
bercambah tunas merimbun tak nampak sapa lalu depan umah
i likeee......
dengan kemewahan tangkai yang penuh berbunga mengalahkan dedaun sendiri
keanggunan kamo bisa menarik perhatian
sesape pon yang datang comfirm berkenan
setakat mintak gunting seploh tangkai nak bawak balik...no hal ;)
...banyak jasa kamo waktu tu...
sampai ada yang memilih keindahan kamo untuk menghiasi dulang-dulang hantaran

tapi.....
biasalah..hukum alam
ada masa kita di atas...ada masa kita ke bawah pula
entah angin apa..tetiba puan rumah rimas pada kamo...boring?..abis dipangkas!
sebbaek..ya sebbaek,
ada cinta antara kita...yang kita semai bersama...
dan untukku...seranting dua dahanmu dipacak dek ayah di laman tepi rumah
sedang ngko leka main panjat-panjat...tetiba pacang itu roboh dek kerana di makan nenai.

akhirnya....
di sini tempat kamo harini
menjadi pagar penanda sempadan kejiranan kat belakang umah
kagum dengan kamooo!


dan...sesetia cintaku dan cintamu
sentiasa ada saja tangkai-tangkai yang berbunga menyambutku setiap kali ku pulang ke kampung
dan...demi cintaku padamu
aku mahu membawamu pulang bersama..menemaniku di shah alam sana ;D


rasa-rasa...ada sambungan..."bila anggerik desa berpindah ke bandar anggerik" tak?.:D


April 4, 2012

April 3, 2012

ohhh..so random weekend

weekend yang best...hujan turun sekejap2 
kalau tak pagi..petang,..kalau tak petang...malam..yang penting hari2 hujan ;)
Luqman tak sebok nak main panas kat luar...aisyah tido dengan nyaman...
mama berehat penuh ketenangan...sekejap pon jadilaa

hidup mesti happy
sedih2, bermuram durja memendam rasa..sume yang negatif2 tu
hanya mengundang bahaya..memudaratkan diri akhirnya...

layankan en.abanglong kite yang tiap hari dok memendam rasa rindukan si ayah
..sket-sket..bergenang airmata
jalur gemilang buat langsir pintu..takpayah susah2 kibar sambil lari tengah panas tu, 
saya bangga jadi anak Malaysia!
  
siap cari topi...nak main panas punya pasal.

P.E.A.C.E...aisyah 45 days!
mama tak perlu nak over yeayy sangat...makan tu ingat-ingat... nak bf aisyah nanti ;)

suka aisyah lepak dalam diy-ing mama tu ;)

Lunch harini...berasaskan daging...ada sup tulang(takde dalam gambar)...
ada gulai tulang yang..slruppp...and daging goreng toyu...yang dok geram dalam pantang haritu...yummy!
err...resepi keluarga turun temurun lagi :)



ini G'if...balik kampung on weekend..dan...pagi-pagi dah ke hospital..today.
monthly check-up...semoga  G'if sihat sepenuhnya lepas ni.
err...balik dari hospital G'if pi Pekan Rabu..belikan "halwamaskat" untuk makwa ye..tqsm :)
lama dah makwa dok ngidam tuuu;



...and...sweet little ballerina girl dances like a fairy...
err..tok kata...aisyah taknak tido bila pakai romper yang ramai patung ni...seram mama.

sweet dreams..little ballerina...
GOOD NITE...ya :)