February 15, 2012

if you were in my shoes...


wang emas..."eyh!..iklan laa"
 heee...nak juga nyelit pic syiling emas kat sini..benda baru la katakan ;)

(^_^)


...ada kisah ada cerita di sebalik "word" itu....
yang tak pernah jemu menyelit dalam mimpi-mimpi indahku, kenapa agaknye ye???


February 12, 2012

1202.2012

cantikkan tarikh hari ni?
tunggu jugalah kalau-kalau adik baby nak keluar hari ni :)
tak dapat 12rabiulawal...dapat 12.02.12 cantik nombor ic nanti
tunggu-tunggu....nampaknye takdelah, dah malam pon ;D

r-i-l-e-k-s la mama
belom masanye lagi adik baby nak keluar tu

jom makan bihun sup dulu..best hirup sup time hujan lebat ni :)


ohhh...la..laa..harini pepagi belum pukul 7 lagi
si demok perang telah menyorong dulang kat atas meja makan menyebabkan jatuh berkecai dua biji gelas yellow cun tu...


kalau nak tahu...'demok perang' tu adalah seekor kucing gebu berbulu kaler perang berekor kembang
tapi hidup terbiar kat sini.

okey...berterabur serpihan kaca seceruk rumah
dahhh pepagi kena menyapu mengemop bagai..sakit pinggang tau
hmmm...
tapi mampu jer siap-siap lepas tu keluar ke pasar tani stadium dengan mak
ye...mak saya ada menemani saya sekarang
serius...kurang sket debar menunggu hari bila mak ada di sisi
terima kasih bebanyak mak..
*sambil rasa bersalah pada my ayah yang terpaksarela membujang kat kampung sana 

February 9, 2012

4 hari

kasihankan blog yang dah seminggu tak ber update
kasihan lagi si empunya blog yang langsung takde rasa nak menaip apa-apa
err..ayat yang ditaip pon entah apa-apa
seperti biasa...dengan cerita biasa
asalkan berjaya memaksa diri sekali sekala...kan bagus begitu :)

so cuti bebaru ni sat to tue tu,

*source
our first time jejak klang sentral
tak berpeluang naik bas tapi dapat tunjuk ke anak rupa tempat cara orang berurusan di stesyen bas ekspress.


love this qoute!
children will not remember you for the material things you provided
but for the feeling that you cherished them....Richard L.Evans

*source
lepas dendam mahu ke pasar malam...
eyh, pasar malam area mana yang best kat shah alam ya?
lainkali perlu lebih hati-hati kalau nak beli barang basah @pasarmalam...
kerana dah terbeli ikan yang nampak cantik tapi selepas dimasak...dimakan..alahaiiii?????
lajulaju rindu pasartani stadium yang semakin sesak lagi terik itu :)

*source
jumpe ni...love the detailing...tapi tak beli pon, pasal purse kot..
kalau lagi besar...boleh sandang ke sling ke...hmmm...menarik!


dari dulu sampai kini...jumpe style simpul gini memang kaki dah tak boleh gerak...
mesti kena sarung...dapatkan saiz sesuai...bayar dan balik umah dengan ceria sekali.
time kaki tengah mengembang..sangat bernasib baik bila jumpa yang murah janji selesa.  

February 2, 2012

a step closer.......err...

melewati hari ke hari di minggu ke 37
21 hari dari sekarang atau mungkin bila-bila saja dari sekarang
jerit perit semakin terasa
masih perlu meronda pasaraya..masih ada yang mahu diangkut bawak balik ke rumah
mari habiskan minggu-minggu terakhir ini dengan aktiviti yang bahagia camtu

ahad nanti cousin hubby mahu bertunang dengan orang Temerloh
teringin jugak mahu meramaikan rombongan
hey!...kamo sudah 37minggu..tahu?
...err..jalan pon sudah serupa pingu
nak ke Temerloh tu pon...ishhh..tak sesoaiii,kot?
...err...pastu taknak kena tinggal sorang...means..hubby tak boleh pergilah..hehehe
insyaallah...majlis kawin nanti kite pergi ye :)

hari ke hari semakin terasa kesulitan
ada hati nak berjalan jauh lagi tu
nak release tension nak kena jalan ke tempat orang..asyik terperap pon bahaya jugak
setiap hari ada jer riak-riak stress...melayan karenah Luqman juga sedikit meletihkan
....lebih kepada tengok jerlah..sesekali menegah
sambil membujuk hati menyesuaikan diri dengan keadaan rumah yang lepas kemas sepah..
kemas sepah..kemas sepah..dan tak perlu kemas lagilah....

pesanan akhir....bukan terakhir...
jom minum air kelapa :)

February 1, 2012

keluarga tart nenas

malam tadi encik suami belikan tart nenas kesukaan isteri.....tq sayang 
iya...kesukaan bukan idam-idaman pasal makan banyak manapon stil nak lagi...nak lagi...lagi
rasannya sekotak tu dalam 20-25biji..penuhlah sebekas balang kueh raya tu

nampaknye...kesukaan isteri jadi kesukaan suami pastu tumpah ke kesukaan Luqman jugee..

petang tadi tinggal 2biji
hasil ulang angkut si anak yang nama Luqman tu
berbaki 2biji tu pon sebab nak simpan nanti nak makan dengan ayah...ayah satu...Luqman satu...
abis tu..mama???
waaaaaaa......esok abang beli lagi yer :D

February is coming!


take five!
jom...aiskrim dulu...
kejap-kejap lagi kite sambung cerita....;)