September 30, 2011

malam pertama


tanpa pampers...
yup!
kami kehabisan pampers...bukan lupa,
tapi buatbuat lupa nak beli..

bila malam menjelang
si mama pon dup..dap..dup..dap....
si anak pulak tak abis abis membebel..ghope gaya berzikir pon ada...
"pers abih...pers abih....persss abihhh"....untuk tenangkan hati...eaaa kot :)

langkah berjagajaga..
si mama lalu punggah caribalik alas getah masa si anak baby dulu
bentang kat sofa..pastu alas pulak ngan cadar kat atasnya
maka berlepak senanghati si anak kat port kesukaan sampai ketiduran
garagara menemankan si mama melayan jiwa&lara
*eyh..best plak tengok jejaka idaman malaya tu jadi jahat ...tetibe ;)

dah tengah malam...bangunkan si anak pindah masok ke bilik
sempat singgah bilik air..tetiba si anak cakap nak kencing...berbunge hati mama :D

alas kat sofa tadi tu turut pindah bersama ke katil
selamat semuanya sampai ke pagi
pepagi dah bangun dan cepat cepat kata si anak..nak kencing....
ohhh.berbungemunge hati si mama :)

malam pertama berlalu dengan si anak yang sangat membungekan hati si mama
happy tanpa secuit rasa susah
berbaloi sebab sabar menahan telinga selama ni..., 
"ditempelak merekemereka yang bangga bercerita
berjaya mem'free diapers'kan anakanak sebaik sahaja anak dah pandai berjalan.."hebatkan mereka!

*tup tup...mama dihadiahkan seketul emas kat atas karpet bulubulu lagi...pagi ni :D


September 27, 2011

pasal bunga

kalau semalam tu asyik potpet pasal orang kampong
harini bertukar jadik orang bandar pulak lah ;)

tapi...
daisies ni taklah sebandar mana pon,..
berkaleful dah kat kampong nun makcikmakcik tanam penoh sehalaman
tanam tuuuu...jeles ai;



sooo..
ai yang dok bandar ni
takmo kalah
pi lah caribeli yang artificial, bebunge sepanjangmasa haaa, puehati :D

dah ada mungemungenye...
marilah meng'google' idea untuk tanam kasi cun cun artifial daisies ni ;)


kalau dah tipu tu..sepelaung pon dah boleh tau...selai daun pon tadak ;D
tapi cun gak..sementara nak pi caribeli daun 


 psssttt!..yang ni kredit to.."Pengantin Baru" :)


paling simple...selalu jumpa kat umah2 peminat daisies dahh, fresh punye oklah cenggini,erk?

*sendiri punye?....nanti dah puehati..tanam sampai dah rasa cukup cun...adalah kat sini..:D

September 25, 2011

sesi kacau degheyan

kepada yang taktauuu....
degheyan adalah sejenis buah...alaaahhh, orang kl cakap buah durian
ramai yang suka, tak kurang juga yang tak suka..hidu bau pon dah pening kepala

ai paling suka yang pure kamponggg punye
isi kuning comelote pulak ghopenye..rasa memang tak terkata ;)
tapi bila dah banyak sangat,...cengginilah jadinya;
kalau kat kampong... makan pilih yang fresh luruh pagi tadi saja
yang luruh semalam ke kemarin ke dah tak pandang dahhh

haippp!
sapa cakap tak pandang...pandang jangan tak pandang
kang nyesal kang....
boleh makan setahun ni...tahan sampai tiba musim pulaklah




kacau..kacau...kacaulah sampai kering ala-ala dah ghope jem gitewww...
bijibiji tu karang kita keluarkanlahhh
sedap dimakan begitu sahaja,
nak buat jem makan dengan roti pon boleyyyyhhh
campur dalam bubur kacang pon sodappp :)


*xtvt pepetang hari bila musim degheyan

September 24, 2011

dapur inspirasi

walopon kubukan peminat Inggeris decor 
tapi.... kusangat berminat melepak cucimata beromantika kat blogblog Inggeris decor ni.

buktinya..
lepak punya lepak,
terus jatuh hati dengan dapur comelsss kak 'Jariintanku' ini...*sekeping pic copypaste dari blog "Jariintanku"


comelllsssnyeee...putihnyeee...bersihnyeee...kemasnyeeeeee..ahh!sudah
nyampah jer kak Intan baca nanti..."tu pon kot2 beliau tersesat ke sinilah,kan :)"

rasanya dapur comelsss lagi putih bersih ni berasap tiap harilah...
sebab yang empunya kalau tak salah suri sepenuh masa,
uishhhh..
segannye bila mengenangkan dapur sendiri...'wink..wink
cepat!..cepat kemas...lap abokmabok tu...:D

*lepas ni...kalau rasa dapur sepah tu,cecepat belek pic dapur kak Intan ni...INSPIRASI sangat!
walau tanpa cabinet riburiban ..tetap menawan dihati :)

ice-cream 'batang'


Percobaan menikmati aiskrim batang...
akhirnya lulus di usia 3 tahun.
bukan setakat lulus tapi cemerlang lagi kerana berjaya makan lajulaju
sebelum aiskrim tu lembik cair meleleh sampai ke siku...
campur dengan yang kesat kat baju comot toksah cakaplah...
pastu belengas sume tahu pulak tak selesa dan dan nak pi cuci...
pastu nak aiskrim yang baru...oishhh..oishhhh...


Bila dah pandai makan aiskrim cenggini...
barulah senanghati mama nak belikan Luqman aiskrim yang dok kring..kringgg..
bila ke playground tuuu :)

September 21, 2011

makan-makan sept.21

sept 21,2011 adalah hari lahir Luqman yang ke 3tahun...
kek?...ermm..Luqman kureng minat, mama buatkan dadih kesukaan Luqman,
letak dalam bekas comelcomel ni..senang Luqman nak abiskan,

Luqman kata jelly..jelly pon jelly lah :)


ayah sangat bz..so Luqman celebrate makanmakan dengan mama..hari mendung dan hujan, 
mama callingcalling..uncle domino's datang antar pizza kesukaan Luqman ke umah.
Luqman geng dengan mama..bab italian food jer..lajulaju makan tak pandang kirikanan dah.


Luqman paling suka 'extravaganza'..mama try 'chicken perfection' juge...
tapi tak berapa nak kena ngan tekak lah..
sebbaek cuma bayar yg xtra charge tu jer pasal redeem coupon :)

*asal Luqman suke..oklah...kan ke befday Luqman harini :)

today is the day!


i'm officially 3 years old.
*senyum control bangga diri..dah cukop tinggi untuk duduk kat kerusi tak perlu tonggengtonggeng panjat lagi :)


thanksss a lot to mama yang stil sudi dun(kendong) saya, sampai sengetbenget,nampaknye?
...lepas ni dah takyah kot sebab saya dah besar laaa :)


P.E.A.C.E FOR ALL...
peace jangan tak peace....cubit kang :D

September 20, 2011

i luv patterns


*masih perihal sampul witraye...;)

every year pattern pilihan bank muamalat ni i like sangatsangat
dah like tu kite snapsnap collect dia punya pattern dah memadai kot,
belom sampai tahap nak beli album ke buat scrap book pasal sampul angpau bagai ni ;D

September 19, 2011

pretty cuties...



cute takkk?
so chomelsss pada deria penglihatanku ini..
setelah dibelektelek..ohhohohoo..
ada roses di situ :D
perasan tak..perasan takkk?....
ohhh..silalah perasan sekarang,...tq :)


seperti biasa...dah ujongujung syawal ni mulalah belek kelebek segala sampul witraye yang berselerak dalam handbag raye mama tu,
sebbaek anak baru sorang..
masih senang nak asingkan mana witraye Luqman,
dan mana sampul raye yang sendiri sediakan & masih berbaki...
tapi macam tak cukop pulak kalau nak hulur malam majlis aidilfitri persatuan penduduk @clubhouz weekend nanti...

*eh..macam riso pon ye, nak join makanmakan di pinggir swimming pool memalam hari plak tu,
+bila mengenangkan kang bukan setakat anak jer makan kat dalam pool..ntahntah si mamanye nak taknak kena join sekali...hadoiii***harapharap ayah tak busy & dapat join sekali ;D

jom minum ;)



ajak minum...tapi gambar makan yang dihidangkan ;)

ini barulah dinamakan minum petang, takkan nak hidang air bujang jer..kan
dah sahsah ku bukan bujangan :D

tapau pon tapaulah...saje nak try kek yang didatangkan nun bakery dari utara,
boleh cari kat Tesco Extra, rege pon rega utara tapi.....

*diingatkan usahlah mengharapkan kek 2ketoi rm5 laksana rasa kek se'slice 7-8 henggit tu pulok :)

September 16, 2011

mangkok idaman ;)


dah lamaaa suke dia
tapi....
bila dah jumpe, bila dah beli, bila dia sudah jadi milikku....

dan tetapi.....
dek kerana nawaitu ketika membeli
bukan dibeli untukku
maka.....
dengan rela hati kubungkus chanteqshantek lalu kuserahkan kepada....................

"harapharap si penerima suke dan menghargai pemberian ikhlas ini" ;)

September 15, 2011

my li'l hero

ini gambar di snap beberapa hari lepas...
kekonon tengah raptai untuk birthday yang ke 3tahun pada 21 sept. ni,
tadak topi kon'..kotak happy meal pon jalannn ;D


pakpong pakpong...luqman dijangkiti selsema dari ayah'
alhamdulillah demam dah kebah sebab sangat rajin mintak nak makan ubat...
so ubat kene simpan tinggitinggi,kang ada yang pandaipandai minum sendiri..mau abis sebotol kang,
tapi bab selsema ni lambat plak nak keringnye...

Luqman yang kebal tertewas juge...
rasanya setahun sekali jer dia demam dan selsema..kiranya ni baru kali ke 3,
merengek sepanjang masa...air mata air hidung..baju mama juga jadi kain lap idungnye

layankan ajerla...demam nak membesar kot...


asyik merengek nak berkepit sokmo..bila mama ajak bergambar
terus berhenti merengek..siap pose lagi untuk mama..
alahai mata bengkak nangis jer kejenye



haa'a..dah sakitsakit ni baru ler ada iras muka mama kocikkocik dulu :)

*cepat sembuh yer sayang..ermmmuahhhsss :)


September 13, 2011

Home Sweet Home :)

Roses yang mendominasi...aidilfitri kali ni

tu pasal lajulaju tanpa segansilu meletak tajuk entry ala-ala blog english style ;)


bekas kueh ke balang plastik nih?...
plastik jugak yang best, tak perlu risau dikelek sang-sang hero ke sana ke mari..
yang penting ada roses tu...;)

jangan tak tau..baju kurung raya pertama juga penuh taburan roses..
haa!sudah...
sebbaek tudung berawning rose sekuntum itu tak dapat dipakai gara-gara mabuk dengan 
kaler2 kuning, oren,perang bagai ni..

*iskh..macammacamlah peel mak buyong sorang ni,kan :D

Babai Kedah'

tup..tap..tup..tap...dah nak balik dahhhh...uwaaa!

 papehal pon...cempedak itu jangan lopa diangkot masuk kereta..
pilih yang belom masak, kalau tak semerbak kita ber'perfume cempedak sepanjang jalan nanti :)

 rambutan?...harihari dah makan pon..cukopcukoplah..
kalau batuk tak boleh minum ubat batok..INGAT!

 singgah jumpa makayah kat Jubli Perak..baru selesai bawa Zarif check-up,
..tak terjaga dah taman ni ek?cuti raya kot?
yang pasti Luqman excited jer meronda kat playground situ.

 G'if semakin sporting kalau diajak bergambar...muka sedih sebab banyak nangis kat spital(blood test)

Salamsalam pelokcium..berpisah jua akhirnya...bui bui Kedah, panjang umur balik lagi
dah maghrib baru sampai Batu Kurau..
sian FIL dah boring kat kampong..sedaramara sume dah balik ke tempat memasing.

tido semalam kat batu kurau..esoknye pepagi...balik Shah Alam....

akhirnya...settle marathon cerita raya kat utara ini tahun :)

*mood tak puashati...gambar size x-large tak muat template la pulak..tak puehati bila nengok gambo kocikkocik ni.

September 12, 2011

"ketela" & ketinggalan ketapi


 @halaman umah chu Ah di kampong sebelah...

wa Tom kelihatan sedang memetik "ketela"yang kulit masih hijau untuk di buat ulam..
cicah kuah rojak makB mesti terangkat,ek :)
sebab kaler isi kat dalam dah kuningkeorenan macam jeruk betik yang ku suka beli suatu ketika dulu :D


yang masak kuning tu untuk ai..ler ;D
kat kampong betik/papaya adalah dipanggil "ketela"
*chuAh pandang semacam bila ku sebut 'betik' :)

meh nak storymory sket ;)
Semangat nau ler memulanya pi beraya ke umah chuAh,
sure banyak kek lapis Sarawak..anak menantu,anak menakan ramai keje kat Sabah Sarawak..
ohhh.....,
baru tahu..dah ketinggalan ketapi cheq ni
orang sampai ceruk kampong dah lama tahu..dah bertahun blacklist kan si kek lapis Sarawak itu,
patutlah..patut lah patut...
lelong sakan kek lapis Sarawak before raya aritu..
sampai ku naik heran tak percaya nengok ke rege..waswas tapi tak syak bebukan & tak jadi beli...

*ada hikmahnye tu...dengar kata hati...jangan asyik dok ikut kata nafsu semata(peringatan utk diri sendiri)"

kawenkawen di hari raya

Ahad masih kat kampong weyh...reason?
saje nak kurangkan kesesakan kat highway..kasi depadepa yang dah start keje on monday balik dulu :)

alasan semata...huehuehue,
benaonye nak pi majlis sambut menantu anak sulong MakNah(kazen mak) kat Kangar.

sekarang orang dah tak cakap nak pi makan nasi minyak dahhh..
lately..tuan umah lagi suka hidangkan nasi beriani la, tomato la...hujan panas la & ntah memacam lagilah nama komersial diorang.."persaingan sihat para catering pastinye" ;D


 anak sulong MakNah yang tak penah ku tengok seumur... dipayung oleh si adik dan di apit ayahbonda

pic iparduai sepupu ni harus kena zoom(tapi blur la plak), kang orang lama bising orang muda sekarang dah tak kenal sedaramara,..sampai dah langgar bahu pon pon tak kenai la sedara kita rupenye,
biar orang tak kenal kita, kita jangan"toksah dok sombong tak tentu hala"

 sampai terus makan..hujankan :), alamak..tak dapatlah nak nunggu tengok pengantin bersanding kalau camni, 
tetamu makin ramai...elok kita berangkat polang.

mak  & the gang..hehehe, sebbaek ada 4 kerusi kosong depan pelamin tu..tu yang kureng sket bila buat kenduri kawen kat umah taman tambah plak kalau hujan..cecepat balik la jawabnye.

First and last jumpa hujan sepanjang kat utara
tu pon sebbaek ke kangar..balik jitra..kering kontang la kita

"lega hati tuantuan bendang sebab kebanyakan padi dah masak keemasan dan menunggu hari untuk dituai 
(drebar mesin padi nak beraya sat ;)...kalau hujan, alamatnya tak senang duduklah tuantuan sawah padi tu,kan".....

September 11, 2011

masih cerita beraya...

harihari keluar punye...nama pon raye,kan...

Sabtu, 3 sept...zarif genap 1 tahun,
cian ja'if(ikut pelat Luqman)...mama dia masih kat ward, abah jer yang balik beraya ngan ja'if...

Pagi sabtu tu, buat majlis harijadi untuk ja'if...ja'if potong kek coklat yang tok buat sendiri tau
gegar gambar ja'if excited kot sebab tok bagi dia pegang pisauuuuu laa :D




tengahari sket lepas semua tetamu dah balik..
cecepat tok masakkan laksa untuk abah ja'if bawak balik ke mama ja'if kat ward,
kemaskemas pastu keluar p SP,antar abah ja'if kat umah tok SP ja'if...
petang tu abah ja'if dah nak balik Lumut.

kat umah tok SP ja'if ada kenduri kesyukuran makteh ja'if dapat sambung belajar ke UUM
makan lagi..nasi kena ngan gulai daging ada rebung lagi..ikan talang masin bagai..perghh!
alahai apsal tak tergerak nak rasa sambal udang petai dia ntah haritu...
*eyh..tak ngidam pon :)

pastu ke umah paksumaksu kat AmanJaya..lepak sampai petang.

Jumaat masih di kampong :)

kalau kat kampong..
asal jumaat jer adalah yang datang menjemput makan kenduri lepas solat Jumaat.
raya ke 4 haritu..chu ey' buat akikah untuk cucunya..makan kambing lah depadepa...
rugi betol orang tak makan kambing ni...
tapi en.suami cakap tak dapat beza pon mana satu daging mana satu kambing,
duadua masak kari berkuah pekat....okey jer, takde plak kejadian luarbiasa si en.suami petang tu :D



dapatlah temankan si isteri ke Bukit Tangga..
open house kat umah seorang teman sekolah, sedorm kat asrama...
berpeluang pulak menjejak kasih sorang lagi teman sekolah yang langsung tak penah jumpa lepas abis sekolah....
memasing anak dah dua tiga...ai juga baru sorang..
ehem..ehemm..tapi sorang kat luar..sorang masih kat dalam lagilah..insyaallah, moga selamat semuanya. Amin.

Balik dari Bukit Tangga, ada pasar malam kat Napoh.
teruja dapat beli sate comeycomey..50 cucuk baru 20henggit,
okey kot sesekali beli sampai 100 cucuk pon tapi mak selalunya marah kalau beli makanan luar bebanyak...tak sedap sket..terus takdak sapa mau abiskan..kan membazir tu.
bila balik makan..ohhh sedap jugak,nyesal pulak tak beli lebih sket...
boleh tahan jauhnya nak ke Napoh lagi sekali.

*lenkali kalau jumpa lagi akak jual sate tu, kena snap gambo dia kot..biar senang nak cari bila 
ke memana pasar malam area Kubang Pasu,....confident sket nak beli bila dah tau memang sedap :)

tiga hari raya...

bangun pagi..dah raya ke 3 daaa...
breakfast mak rebus nasi plastik(beras dalam plastik)...makan dengan kuah kacang,
hehehe...al-maklumlah menantu orang shah alam...kan.
nak nganyam daun kelapa buat ketupat nasi tak reti deh,
tapi kalau dah tekak utara ni, kena tambah serunding..baru best..biar ada rasa lauk sket ;D

Eddy my adik bongsu ajak buat sate ayam kampong tapi pagi tu dia terlambat bangun
ayam sume bangun awal..dah pi jalanjalan pon lepas dah kenyang breakfast hampas kelapa
tak kuasa nak ligan sekorsekor aihhh.


*eyh..apsal dalam ini gambar ayamayamnya sebok makan durian, ayam kampong memang kelasss ;)

September 10, 2011

cer citer kat Kedah la pulak...


celik jer mata, happy sebab...eh, kat kampong la ;)
chopps! masok bilik ayaq,
waahhh...paling suka jadi orang pertama mandi air kolah penoh melimpah...
pagipagi dah hadap ketupat palas cicah gulai ayam semalam
perghhh..ratah gulai ayam panaspanas sebab baru lepas perangat memang pekat terangkat,
awas! kalau perut jenis tak tahan...asyik ulang memerutlah kamoo jawabnye :D

serunding daging pon ada,
mabeles youu kalau yang buat sendiri ni pasal tak kering seroi sangat..lembablembab gitu, i like!
wa Tmah mai antar ketupat palas pulut hitam cicah serunding la..dah raya ke2 pon,kan...
terangkat gak serunding wa Tmah sebab dia masuk daun kunyit banyakbanyak...wangi lebih kot.

kemudian pakcikawie & makcikna sefamily datang beraya,
borak kat depan, dekat 12tengahari baru teringat mak suruh masak nasi berempah untuk lunch harini..
mak balik dari ziarah kubur..cecepat masakkan dalca dan ayam masak merah
lepas zohorlah baru dapat lunch..takpe raye,kan..memanjang pon mengunyah jer kejenye ;)

paksu & maksu sefamily pulak sampai...
petang sket baru dapat keluar pi beraya ke umah wa Tom kat megatDewa.
makan nasi tomato lah pulak
perghhh..terbaek nasi tomato wa Tom, lembablembab basah giteww
penah kot sekali dulu tengok dia masak..memacam dia letak...
tomato puree, tomato soup...susu cair pon yang paling creamy,
tu pasal kaler & rasa nasi tomato dia lagi mabeles kot...
nasi apapon best bila lembablembab sket, kalau yang kering seroi tu,macam keras jer nampak bila dah agak sejuk...
pada ai lah,kan :)

malamnye sampai balik umah..rileks2 tengok tv jap..eh..dah lelap pon
letih nau la gayanya..letih makan jer benaonye :D

September 9, 2011

cer citer aidilfitri datang lagi ;D

tahun ke 4 ber aidilfitri dengan status isteri
kali ke 2 ber aidilfitri bersama family en.suami
tahun ke 2 ber aidilfitri tanpa MIL..."sebbaek pepagi sehari sebelom raya bekempatan ziarah pusara MIL,  kurang sket rasa sebak tatkala memohon maaf dengan FIL di pagi aidilfitri"

lepaking umah FIL...settle makanmakan, salamsalam, tukartukar sampul duwet raya...
memasing pon mula buat hal memasing dengan aktiviti memasing....
"alahai tu yang tak best bila beraya kat bandar,nak beraya ke manalah sangat, 
sedaramara sume awalawal dah balik kampong"

tu pasal la...tiap tahun tetap balik kampong even tahun tu giliran beraya kat bandar...sorry 'B' ;)
jumpa ipar duai jap kat umah FIL, tengaharinye dah gerak balik kampong...
ooo..aidilfitri kali ni dapat lagi sorang anak buah...singgah jap seksyen8 jengok anak buah yang baru 9hari...nyenyak tido..'Iman Haikal' nama diberi...cucu FIL yang ke 9 :)

sooo..hari raya pertama...beramailah kita di lebuhraya...kejapkejap jammed, keta terbalik terbaring pon ada kat highway hari raya pertama haritu, sian nengok driver yang siap bekopiah bersampin nak p raya sebok dok keluarkan segala beg, tepawe kuih bagai dari ketanya yang santai berbaring di tepi jalan...

sampai kampong FIL kat Batu Kurau, dah petang pon..ramai kat situ
salamsalamsalam..sedarsader dah malam
"takdan nak snapsnap panorama senja petang aidilfitri macam 2 tahun lepas"

Usai maghrib..makanmakan,...en. suami cadang nak bermalam ramairamai kat Batu kurau jer
tapi hati ni tetap tak senang duduk...ketupat palas mak kat jitra melambailambai dah tu ;D

lepaking jap, Luqman pon dah tak kuasa nak dilayan, macammacam hal,
angkot masok keta okaylah dia,
kol 9 lelebih gerak balik Jitra...:D
jenjalan malam kemerdekaan..tapi takdok sesapa aiihh nak sambut merdeka malam tu.

detik 12malam sampai bandar jitra..
nampaklah seketoi dua orang dok main bunga api+mercun "raya merdeka"

sampai umah makayah.....
hanya kerlipan liplap lampu raya yang menyambut kepulangan kami,
orang dalam umah sume dah terlelap..penat tunggu tak sampaisampai ;D

Paklang sekeluarga pon baru jer gerak balik ke selama, kata mak...

*alahai...
berepisodlah nampaknyee, udah berjela..ghopenye baru abis ce citer raya pertama :D


Selamat hari raya aidilfitri
thanksss pada yang sudi membaca...bila masok bab bab kenangan, berjelalah ia...;)

seri w/fresh flowers


the best hobby ever?
...kebarangkalian itu ada cuma sejak teringin merasa jadi orang kota 
dan berpindah ke kota metropolitan...dan berumahtangga di awan berlangit biru,
hasrat untuk bangun pagi dan mengintai bunge kesukaan di laman terpaksa diabaikan seketika,

sudahnye, 
bercucuk rendam bunge-bungean dalam air sahajalah nampaknya,.....
itupon jika rajin ke pasar di pagi hari, untuk mencarinya.





 hobby kite sama?....jom belekbelek tips ini ;)

*trim off semua daun pada bahagian batang yang akan direndam
ke dalam vase nanti.(bahagian yang terendam saje lah,kalau tak air cepat berbau dek kerana daun yang terendam)

*potong secara menyerong pada bahagian hujung batang,
(memudahkan penyerapan air)

*masukkan 1suduteh gula ke dalam vase yang telah diisi air suam,
                                   then gubahlah bungacanga kite tu.

bunga tetap akan layu tapi untuk lebih tahan lama sket.......
rajin2lah menukar air,
*keluarkan bungaan dari vase, letakkan ke dalam sinki dan jirus air panas pada bahagian hujung batang,
dan biarkan bahagian batang itu terendam dalam air panas tu...sehinggalah air tu sejuk,
pastu barulah dimasukkan semula ke dalam vase,
dan jangan lupe food untuk bunga kite tu..."1suduteh gula" :)