November 30, 2010

keluar sendirian di hari Ahad...

hati yang sentap perlu dipujuk...dirawat occay!

keluar ber'window shopping sensorang adalah terapi kesukaan suatu ketika dulu..dapat belek satusatu benda sepuashati :D
yup, sesekali perlu juga masa untuk diri sendiri..lepak makan McD sensorang..huhuhu
bila geget fries terus ingat Luqman..huhuhu..

tak ke mana pon, hujanhujan begini..malas nak pi jejauh..

Alam sentral dituju..berbaloi-baloi shopping keperluan kat watson,harga turun kaw-kaw punye..mydin pun tak dapat challenge tau ;D
kat kompleks pulak..Guardian ada lelong barang..singgah belekbelek lagi.

pastu ke SACC mall pulak...tapau BigApple...alien n cheese is a MUST! ;D
nyempatkan diri shopping jeans, t-shirt dan selipar untuk Luqman..juga sepasang selipar plastik, senang nak pi mandi pool tu nanti..
mama?..ntah ler pulak, tak berjumpa yang bekehendak..cuci-cuci mata sajer la..
puas meronda..maghrib baru sampai balik rumah..:) 

malam hujung minggu yang...yang...

Hari sabtu...
mendung kelabu sedari pagi, nak cuci baju pun ala..esok ajer ler, mood nak main tut cak ngan cik matahari ntah ke mana..
dah mendung..kemudian kelam...angin bertiup kencang dan hujan pun turun, lebat sekali.

Oppss..sebelum tu.
nyempatkan diri keluar beli breakfast kat akak payung tepi jalan dekat area 'kandang' tu ajer.

hujan...hujan...hujan...kol 4petang hubby pulang bersama pisang goreng...panas..panas..
pisang goreng favorito lagi..bole dapat kat sebelah tadika jalan nak ke stesyen komuter kat sek 19 nun..best!..sebijik goreng pisang kat Jitra, kat Pekan Tunjang pun ye jugak..banyak serbuk keropok juge...

hampir 6petang, hujan pun sereyat seadanya...
yeay!..misi untuk keluar pun bermula...siap lajulaju...6.30petang dah gerak dahh, nak jalan jauh la katakan..nak tau kemana destinasi tujuan..jom baca pelanpelan :)

ikut KESAS...memula laju jer,hmm..apsal KESAS mesti jammed selepas hujan..belum pun masuk area subangjaya..ooo..jumpa treller terbalik tetengah jalan..tayar dah keatas..muatan bersepah atas jalan..
pastu laju balik...dah maghrib daa, singgah  rnr Kinrara..kehujanan lagi kat situ...amboii..sate samuri menusuk memanggil-manggil, ahh!asyik samuri jer..ai solat dulu pastu jalanjalan belek mainan dengan luqman sementara tunggu hubby, bila hubby selesai larilari anak ke kereta. 

tetiba Luqman memberontak taknak masuk kereta...heran knape tak makan kat situ agaknya..lapar agaknya, almaklum ler hujanhujan ni lapar jer rasa..pujuk-pujuk..layan upinipin semua..baik la kejap.

dahhh..jammed lagi..ada kereta stop tengahjalan.oo dah ditolak ke tepi..pastu laju balik..pastu singgah beli roti beli susu dutchlady coklat...kereta pun nak minum gak, kang takmo jalan pulak..Luqman dah cool..dapat susu coklat sekotak..
perjalanan diteruskan..pastu lajulaju..pastu jammed..banjir pulak kat mrr2....sampai area Pandanpandan sana..standard laa, tetap sama macam masa ai tinggal sana dulu..terus lagi ke depan..ke depan...belok sebab plan nak ikut AU3..sekali tersalah lorong kat trafik light..sudahhh...dah pusing balik pun, naik balik..terus ke depan...then keluar ikut Giant ke taman Permata...lompat bonggol jalan berkalikali..then sampai ler ke tempat dituju...

AU5 sate Seri Melaka..fuhh..jauh nau nak pi cari makan sate...mau dekat dua jam perjalanan,mau 50 lebih kilometer...mencari sate favorito tatkala berdatingdatinan bercintancintun dulu, tatkala dok Pandan,tatkala tak kawen lagi la tu..lama dah weyhh, tak jejak situ.
masa pregnantkan Luqman..pernah gak berkali datang sini..tapi hampa berkalikali..kejap tutup la..kejap habis laa..hish, tu pasal meleleh jer air liur Luqman tu agaknya.
eksen tol sate seri melaka tu dengan we'ols tau ;(

sama juga ler datang kali ni pun...
jauh tau we'ols datang dengan redah jammed'nya...hujan..banjir sume di jalanan, sudahnya..hanya makan 3 otakotak dan habiskan 2 mangkuk laicikang, hubby punya pun ai habiskan..lama sungguh nunggu sate yang diorder tak sampaisampai..rimas plak dengan Luqman yang mana maunya bersesak kat situ lelama..hubby dah 2x bawak luqman pi round kat taman depan esso tu pun..ye kot taman, ada beberapa kerusi batu untuk dudukduduk dengan lampu malapmalap...
sate yang ditunggu tak sampaisampai lagi...heran pulak bila yang datang kemudian boleh dapat makan dulu..uols order siapsiap dari rumah ke? :D...kang ai bangun pi tanya..ada plak yang dok nunggu nak rampas meja ai ni..ai bangun jugak pi tanya...alasan apa tau?..arghh..malas nak cerita, lakonan standard!...balik ke meja ai..yup, dah ada yang duduk.."Excuse me' meja ai tau"
nengok tu..siap dah sorong laicikang ai ke tepi..
cepatcepat ai rampas meja ai tu semula..bila mamat tu dah datang hantar sate untuk ai, sila bungkus ye..hehehe

hubby dan Luqman dah lama melepak dalam kereta, 'kurung Luqman' ler tu..

mood nak makan dah sentap, sebbaek alas perut dengan otakotak sorang 3ketol dengan hubby..
10.30malam..sampai balik ke puncakPerdana...panaskan kejap..pastu baru ler dapat makan.
tak cukop beberapa cucuk seperti yang di order dan dibayar..nasi himpit pun tak bagi ponn..??
terus rasa tak sedap..ke sentap?..
sate kat pasar malam kat jitra juga yang terbaek...murah pulak tu..ekekekek.
nanti balik jitra makan banyakbanyak naaaaa :D


November 27, 2010

'paisley'

nak juge ada satu,..dua lagi occay :).kalau dah sampai tige ke empat ke lima...
haiip!..jangan tamak..orang tamak selalu rugi..
biar merasa, cukup laa, bukan kemestian pun..idak ler sampai dok gila bayang kalau tak dapat pon :D

hmmm...seingat ai ler,..ai memang membesar dengan paisley ni ponn...
ai ler pulak?..ai pun ai ler..aiezzaSue tu kan nama maya ai..heheh, sudah..sudah lari topik sudah!

occay, sambung balik pasal paisley...
paisley ke parsley...dedua pun daun, daun sayur kot...ye la kot?...google ye :D

occay..occay..apsal asyik ke laut plak ni..dah memang nak kena pi makan angin tepi laut gamaknye...
sambung balik yang kat ai cakap ai memang membesar bersama paisley tadi...
ai membesar bersama arwah nenek ai dulu...arwah nenek ai tu dulu...bukan setakat kurung dia, kebaya dia...baju kedah dia mesti ber'paisley'...kain dia pun best...jarang takde lining pun takpe..dulu laa...kain batik pakai harihari pun ada pattern paisley tu..cadar katil...bantal sume, yer la..sah sah dia set, kan :)..paisley..paisley..paisley..
scarf..selendang..ai pi ngaji koran pun paisley ler hehari..tukar-tukar kaler jer..
skirt pendek..skirt kumari ai..heheh..labuh skirt tu, ntah ler dah nenek ai tu cakap skirt kumari..ai pun panggil skirt kumari la...paisley sesajerrr..

mungkin dengan kemungkinan..mungkinan tu buat ai tak heran bila tetiba paisley mula diminati kembali..cotton berkualiti dengan paisley pattern..chantek dan harge nye amboiii ;)
tak tak heran pun..tetiba rasasemacam bile paisley takdak dalam koleksi..
tu yang puas belek, ambik ler satu..biar merasa pada usia sekarang pula...dulu lain cerite..
kaler macam tak bekenan pula..ala-ala kaler tu mengontrol ayu'kan ai ker..ai jer yang perasannn sentiasa :D

haiii..paisley..paisley..tu la, kan dah cakap awal-awal tadi jangan tamak, kan dah rugi ;(

occay!nak pi hero cari daun parsley :D
psstt..bila ai dah beli mouse baru nanti..baru ai upload pic paisley terkini ai tu, occay ;)

November 26, 2010

waaaa...saya suka..saya suka..saya suka...

sekali try ala berperisa lagi berkalerful ni...alahai teruja lagi mengujakan..
alamatnya lepas ni tak heran dah ke kek marble standard cream n cokelat tu...
mesti nak letak kaler-kaler sket...apatah lagi lengkap berperasa..oishhh...
kalau letak banyak kaler..skali macam-macam rasa le pulak yer?

jangan tamak occay!..setakat duo rasa boleh diterima...kalau lelebih cacamarba la jadinya...
kalau bubur caca lain la cerite :) 

mari letak satu keping pic sorang lagi geng kek marble...
tu tengah skodeng cari kek marble ler tu...:D

November 25, 2010

mari dekat mari dekat..usah risau jangan takut, tak sensored pun

jom ngintai anak bujang...buat pe tu?

oooo..suwar dah settle, baju jer yang problem...memang problem,
berhari dah try..abis kembang tshirt.skejap pakai..sekejap buka..nak belajar
kenalah buat ulang-ulangkali..baru cepat pandai :)
yang penting..mesti nak buat sendirik..kalau sesaper nak curik tolong tarikkan..
kesian la pulak tengok terkial-kial..terus kira tak aci..terus buka balik..start dari mula balik..
moralnyee...tolong tengok ajer yer...

haaa..amacam/..apsal macam ada yang tak kene jer ni???

uiksss...apsal satu tangan ada kat dalam???
iskh..serabut plak nengokkan kepada rambut yang tak terurus sudah tu..
occay.settle!..larikkkksss
iskh..malulerrr...apa skodeng-skodeng nieeee..:D

November 23, 2010

hati separuh girang...separuh???

ohh...ohhh...ohh..hati bernyanyi girang.berjaya mendapatkan sesuatu untuk diri sendiri..
tiga yang  diidamkan berjaya dimiliki..tapi cuma dua yang betol berkenan dihati,
selalu pun camtu ler..bila dah rambang mata
pilih punya pilih...lastnye rembat saja..
balik rumah mula ler itu tak sesuai ini tak kena..terima ajer laa..
genting-genting nanti jalan jugeee :D

haaa..sudah!
asyik dok teringat terbayang pada sesuatu yang dujumpai disaat akhir...
tangan dah sarat jinjing beg..beg..beg dan beg..beggg
cemana ni?
dengan berat hati, kaki dilangkah perlahan meninggalkan ia..hahaha
sadis la kekonon..abaikan!

tapiiii..dok teringat-ingat lagi ni...cemana???

.........
dalam kita bergumbira
ada pula yang berduka..
membilanghari saat botak kepala..
dek kerne melayan isteri yang ngengade sesekali jer laaaaa
sekejap nak itu, sekejap nak ini..sekejap nak semuaaaaa...wakakaka "nak juge gelak cenggini"
bikin suami tergaru kepala..
uban pun tumbuh dengan jayanyaaa...:D

hari ke hari tanpa tikustetikus peliharaan.....

mati sudah tikustetikus peliharaan lagi kesayangan ini taktau rosak tangmana...
tukar bateri baru pon dok lagutu la juga,
takmau dah kotkot nak jadi lagu len pula...

penyebab a.k.a sebab musabab..
tak lain tak bukan bila si hero campurtangan,..tikustetikus kadang bertukar jadi ball ler pule..
terlambung tergolek ntah kat memana saja,mana ta bengong tikustetikus ni jadinye.. :D

tiba-tiba..dunia berseri seketika...
penemuan terbaru oleh ayah...'TouchMouse/remotemouse' ntah begitu ler namanye..
jom try test..best la walau terkial juge la memulanye..
ohh..macam drastik jer..heheh
chaiyokkk!...menjana tranformasi la katakan...ehem..ehemmm..

hehehe..kata semangat sementara tunggu gaji nak pi cari beli tikustetikus baru lagi
psssstt..pssttt..elakkan tetikus wireless, manatau bebiler jer ia bertukar jadi ball lagi..lagi dan lagi..:D

November 20, 2010

cerita selepas hujan.....

selepas hujan berhenti...takdak renyai lagi...
keluar ler orang tu berdua...Luqman dan mamanya...menuju ke playground berhampiran..
dah nama pun selepas hujan,
semua pun masih kebasahan..
just dudukduduk kat bangku batu yang lembablembab kuku (ade ke :D)

senyumsenyum pada seorang makcik yang mengikut cucu2nya ke situ untuk mengambil angin, katanya...datang beraye ke sini...
sekarang trend makbapak datang beraye kat umah anakanak, jengok cucu2..tambahnya lagi..:)

dah dapat kawan..mula le becerita...dari topik ke topik..
makcik itu memang ramah becerita kesahnye..
melihat keluh-kesahnya,
seperti ada tersimpan kekecewaan dalam nada suaranya..
wah..wah..wahhh..tetiber mama ni...jadi pendengar setia plak tu :D..*ikhlas ok!

paling terdetik..
bila makcik tu becerita tentang anakanak lelakinya yang semua berjaya,
kawen pulak dengan orang bandar..lagi berada..
mana maunya pulang menjengok mertua kat kampung...tapi tak semua orang bandar begitu'kan:)
paling menyedihkan...
bila anakanak lelaki tu melebihkan isteri memasing berbanding ibu sendiri...'takutbini sayangsuami" ;D kerrr?

cukop..cukop..boring occay!..begitulah realiti dalam kehidupan...
harus diingat karma dalam kehidupan...
andai hari ni kita angkuh mendabik dada...suatu hari nanti kita juga akan menerima nasib yang sama...ada anak lelaki..kan?....anak perempuan pun duakalilima la jugee...

dalam diam..berfikir sejenak, bermuhasabah diri...
bagaimana dengan diri yang sedang mendengar ni..bagaimana hubby melayani ibu semasa hayatnya masih ada..ya, terkenangkan arwah ibu mertua...layanannya memang tiptop kepada semua menantu perempuannya..yaa..sebab tu..cuma seketika diberi kesempatan untuk bersamanya...al-fatihah!


asyik-asyik pizza hut..

pekate sesekali try dominos pulak....;)

sejuksejuk...hujanhujan...tibatiba...pizza sampai depan pintu...
ohh..ohhh..ohhhh...
"sila kasihan sekejap kepada dia si penghantar yang kehujanan? TQ... :)"


November 19, 2010

kenangan dan aidiladha

tup tap tup tap.....
(bunyi air hujan menitik..siangmalam hujan, ada yang suke ada yang merungut)

sedar-sedar dah penghujung 3hari raya...
tapi aidiladha kan lama..selagi dok dengar takbir raya tu..eyh, betul ke???

aidiladha kali ni kat sini saje...dek kerna cuti sehari la sahajee..
takde yang mengujakan selain teruje mendengar lembu dikorbankan...(ye,mendengar sudah cukup)

tup...tup...teringat suatu kejadian yang akan ingat dan ingat sebagai peringatan..
kejadian di tetengahari aidiladha 
Luqman berjaya buat jantung ayah dan mama berdebar taktau nak cerite.



November 14, 2010

rasa ke"bersalah"an setelah berpenat lelah bertarung dengan....

jeng....jeng....jenggggg
nak tau cerita sila baca selanjutnye....

gelinyeee amboi....ikutilah kisah dia seekor anak cicak :D
walau dia masih lagi keanakan, aii..kejam pulak rasa hari ni,
tapi kalau dah geli tu geli-geleman jugak ler jadinye..corak jalurtompok ntah hape la geli nak dibelek kat badan dia tu awat terang semacam jer klau ala-ala peach blur macam cicak yang selalu jumpa tu orait jer, anak cicak tersesat dari bukit jelutong ke cerakah ni?

Luqman my hero tukang jaga jangan bagi dia hilang sementara mama ambek penyapu, penyodok tertinggal plak..nak cepat punya pasal,
sekali tengok elok jer anak cicak tu dok dendiam, melepak elok dengan Luqman
uiksss..dah jadi member kaa, uishhh..baek jangan!

Lantas....dengan gayalagak laksana pemain golf amatur, mama menghayunkan penyapunya
terpelanting anak cicak tu, terus ke bilik air..sekali pukulan jer :D
sekali ekor tertinggal daaaa...sapu ekor dia ke bilik air..haa!
sudahh..mana pegi dah anak cicak tu?
..alamat tak mandi kat bilik air ni lagi la mama lepas ni yer?
tup..tup...
laju-laju anak cicak tu memunculkan diri menerpa ke arah kaki mama..
terlompat terjerit la sambil cepatcepat buka paip air, curah air banyak ke dia..

Luqman?
terlopong Luqman tengok mama dia, diamdiam dok diri depan pintu bilik air.

lega bila anak cicak tu hanyut dibawak air..sian pula nengok dia menggawang-gawang mohon kasihan, sampai ia hilang dari pandangan...
maap naaa, auntie geliiii..hehehe (ada hati nak jadi auntie cicak plak daaahhh)

November 13, 2010

cerita hari sabtu

rasanya nak update tentang Luqman pulak hari ni...tapi macam tak best sket,
tak best banyak sebenarnya...iPhoto tibatiba takde kat desktop ni, tak dapat ler nak
upload gambar...tu la yang tak bestnye tu...
tu ler susahnye tu..bila my hero ni lagi berani lagi pandai xplore kat screen ni
mengalahkan mama..mentang la mama tak ngikut dia dan ayah ke IT rocks u' weekend haritu..
tu pasal mama tak tahuu...:D

bila dah delete tu..hilang itu ini..mama jugeee yang susahhh ;(

ok,ok..itu pasal Luqman dan perkomputeran...

ni nak update perihal Luqman lately...nanti dah besar boleh baca sendiri :)
perihal Luqman yang mesti nak pilih baju dan seluar sendiri selepas mandi...sambil bogel sambil usung bangku ikea dia tu bawak ke almari dia..baru sampai nak pilih baju dan seluar untuk jenjalan yang mama gantung chantekk2 tu..
walau dok rumah mesti nak pakai baju jenjalan, tak kire la walau dah nak tido sebab dah malam ke ape ke..adehhh..
tak payah la nak pujuk dengan upinipin punya pyjamas pun tak jalan...

pagi ni punye cerita...lepas dia lengkap berbaju t merah berseluar kodroi hijau gelap(mix n match sendirik la tu)....turn mama plak nak mandi..dia relax sambil minum susu sambil tengok tv kat depan tu...ok la tu...

sebaek mamakeluar dari bilik air...ooohh, dia dok tersengih depan pintu..


alahaiii..dah siap pilih dan letakkan baju untuk mama kat atas katil..hahaha..nak ajak keluar la ni.

bila mama simpan balik..sambil marah sambil jerit dikeluarkannya balik baju dan seluar pilihan dia tu suruh mama pakai..sebbaek dia boleh terima bila mama cakap blouse cotton bungabunge ni kedut, kena iron dulu..lambat la nanti...dah okey bila mama pakai tshirt berlengan panjang dan bertreksuit ajer..dressing ala-ala nak ke playground, ok la tu..janji baju untuk keluar..

bila dah keluar..laju jer ke arah playground..alahaii..mana ada orang p playground tetengahari ni, walaupun hari ni mendung jer..tapi tengahari tetap tengahari...:D


pikirpikir..kalau keluar p cari lunch okey gak ni..kang balik dah tak payah nak masak lagi :D

pandai laa..Luqman ajak mama keluar tetengahari ni, kan dah boleh p jalanjalan cari makan...


"tetibe terpikir macam patut ke tak patut..macam kurang baekk sket laaa..tayang gambo makan bestbest kat orang, mana tau dia teringin tapi tak dapat..haaa, dah kita yang salah kat situ.

kalau setakat klentang-klenting-klentong sndirik tu..kalau teringin..boleh shareshare resepi..:)

okey tak..okey tak..reason ni, boleh diterimapakai ke tak untuk menjawab soalan kepada yang pernah bertanya .."awat tak penah review makanan kat luar plak sesekali, ngko tak penah pi makan-makan kat luo ke"?"

November 10, 2010

nasi goreng ayam yang di rindu-rindu

knapa perlu membuang masa merindu macam tu, order ajer la..
tak ada...tak ada dan belum penah jumpa seumur dok kl dan skrang kat selangor pun sama...

nasi goreng ayam ini cuma boleh jumpa kat utara..tu pun tak semua tempat ada...
kalau kat selangor...nasi goreng ayam tu macam nasi goreng kicap saja..pastu ada seketul dua ayam goreng dan sos ala-ala cili thai penambah selera...atau mungkin juga ada..cuma belum jumpa..selalu elak order nasi goreng ayam kerana selalu sangat dapat nasi goreng kicap tuuu :D

kalau kat utara lain cara masaknya...tu yang special pastinya menyelerakan tak terkata, pernah tengok depa masak depan mata kat Pekan Rabu, kat bamboo pun sedap juga, tapi gerai kat corner hadap tangga terbaek punya, tapi itu...duluuuuuuuuuuuuuu..suatu masa yang tak penah amek kesah nak masak cemana..order jer..terus terhidang atas meja :D

dannn..hari ini berjaya mendapatkan cara untuk menyediakannya...
ohh terima kasih tak terhingga..
tak sabar mahu mencuba...selamat mencuba hingga berjaya mendapat rasa yang sama...

mari kita cuba bersama....

tak ada senarai bahan ok, memang begini bila yang mengajar itu orang pro tak terkata...
terus kepada cara memasaknya....

*bahan utama iaitu ayam perlu dikukus/rebus sehingga 3/4 masak.

*untuk masak nasi...panaskan minyak..tumis hirisan bawang bersama sup bunjut,
dah wangi..keluarkan sup bunjut, masukkan beras...kacau goreng dalam minyak
dan masukkan air rebusan/kukusan ayam tadi (macam masak nasi ayam jer)
sukatan air ikutsukahati memasing..
kalau untuk nasi goreng ni eloknye nasi tu jangan lembut sangat.
masukkan sket serbuk kunyit, kiub ayam dan garam secukup rasa...
kacau sesekali biar mesra sekata sehingga nasi masak.

*ayam yang 3/4 masak tadi tu potong kecik sket pastu perap bersama honey buat seketika.

*panaskan sedikit minyak, tumis hirisan bawang putih dan merah sehingga wangi, pastu masukkan ayam yang telah diperap...goreng hingga 3/4 garing(jangan garing sangat la maksudnya tu ;D)...

*pecahkan telur ke atas gorengan ayam tu...biar kejap pastu kacau goreng..semua serasi bersalut...kalau suka boleh tabur serbuk blackpeper/whitepeper...
masukkan nasi(seeloknya nasi tu dah sejuk laa)perasakan garam..gaul sebati...SIAP!

*kalau nak sup...tumis jer hirisan bawang dan halia bersama sup bunjut tadi, dah wangi
masukkan air rebusan/kukusan ayam lebihan untuk masak nasi tadi tu...perasakan dengan kiub ayam dan garam...tabur bawang goreng dan hirisan daun bawang/daun sup....selamat menjamu selera ;)

wallahhhh!

November 9, 2010

niat & berpenampilan biar seiring

Suatu hari encik kesayangan me'remind' puan kesayangan yang tak makan saman.

*pakai tudung tu biar labuh melepasi aka menutup dada
*pakai baju tu biar labuh melepasi aka menutup bontot
*baju tu biar berlengan sampai ke pergelangan tangan, no tigetigesuku.

tapi....
yang 3 tu ler fesyen terkini lagi diminati...

bekenan blouse yang tu, labuh dah elok sampai ke peha...peha ke paha?...tang lengan tigesuku..

bekenan pulak t-shirt kat sogo...siap berkerutberjerut kat hujung tangan, sayangnya labuh ngamngam paras bontot.

tang tudung takpayah cakap laa...fesyen terkini cunbelaka, kalau nak nampak bergaya, labuh tuduh ngamngam atas dada...cuba kerling sket..sket jer la ;)..pada yang dah berpakaian cuncun tu, tengok tang labuh tudung, kalau terlebih labuh..dah nampak macam kurenggg sket, kan :D

penah mencuba t-shirt muslimah, tak serasi nampaknya..gelobeh semacam sekalipun saiz s, dah ala-ala maternity dress.

sebbaek tertutup hati aka keding kalau ber legging ber skinny dan lagilagi yang seangkatan dengan mereka..if YES!...mengucap panjang encik kesayangan agaknye,..beratnya tanggungjawab ketua keluarga, oleh itu, dengarlah cakap suami kite,taatkan suami kan antara syarat perempuan untuk ke syurga selain solat,puasa dan menjaga kemaluan? (iklan jap)

Habislah...habis semua koleksi kesukaan puan kesayangan di reject encik kesayangan.

adaa?..adaaa penyelesaian???
pakailah inner yang ketatketat lagi melekat itu ;D
...macam panas,..bukan macam memang rimas...berlapis-lapis..cuaca panas-panas, melekit semerbak la sudahnye...panas lagi kat neraka nanti, INGAT!!!

adaa?..ada penyelesaian???
yup!..berbaju kurung manis lagi anggun tapiii serabut kepada yang bergelar mama...like me? :D

kardigan berjaket like mudaremaja hari ni?...tak panas ke depa tu eyh?..untuk outdoor la maksudnya tu, kalau sekadar berlegar dalam shopping mall lain cerita..lagilagilagi kalau sesuai di sekaliharungkan..kat indoor, ON jer, bawah terik matahari pun okey sesajer...walau sekali pandang nampak pelik...feeling dok oversea kot...abaikan mereka.

Papehal pun back to nawaitu kita..betul niatnya..kena cara,tujuannya...semoga berjumpa apa yang dicari...penting sekali?...3 peringatan encik kesayangan :)...bawak beringat time nak shopping nanti.

November 7, 2010

KIV Project!

saya suka...
saya mahu...
sayangnya out of stock sudaaa...
kat mana agaknya boleh jumpa wall sticker ni..dapat seakanakan pun jadilaaa...
roger..roger,..plssss :)

simple...elegant...tidy yet chantekkksssekali :D


letak jer sebab mood orangesssekarang ni..;D



November 6, 2010

November 1, 2010

Pre-3rd anniversary...

Senyumlah Kuala Lumpur...:)
october31'10

Kuala Lumpur senyumanmu
Dipagi ini
Sungguh bererti
Kerna cinta bersemi lagi
Setelah kemarau panjang....???
"tak jugee..hujan jer harihari :)"

Dilebuhraya
Dipapan tanda
Tergambar wajahmu
Dengan kalimat
Cinta untuk kita
Semoga kekal selamanya

Bila ku bisikan puisi cinta
Dan tugu peringatan negara...???
"chopss...weols berjumpe kat klsentral kemudian ke klcc jugee :D"
Bagai tersenyum
Dalam diam bergembira
Memberi sokongan cinta
Agar bersinar sentiasa

Berganding tangan
Kita berdua
Menyusuri jalan
Ditengah kota
Sambil senandungkan lagu
Lagu kisah cinta lama

Bilaku bisikan puisi cinta
Dan tugu peringatan negara...?
"chopss skali lagi...pembetulan!...dan klsentral kemudian ke klcc puleee :)"
Bagai tersenyum
Dalam diam bergembira
Memberi sokongan cinta
Agar bersinar sentiasa

Terimakasih kuucapkan
Oh kepadamu
Kuala Lumpur
Kerna kau telah temukan
Cinta antara kami berdua...