October 30, 2010

omongan di tengahari dan lunch simplesimple harini...

alhamdulillah...beselera suuuuungguh tengahari ni, tak perasan dah bertambah nasi 2x,...nasi putih bersambalkan sardin goreng bersama tomato...dan yang paling ummphh, gelama jeruk digoreng garing,hias sket dengan bawangan yang digoreng juge....perghhh, sampai tak tahu kat luar hujan lebat dengan angin kuat la jugee :D...punye la menikmati hidangan bujangan di tengahari sabtu.
nak letak gambar, tak snap ponnn...sambal sardin semua pun tahu..spesel sket ikannye tu digoreng garing sebelum dimasukkan bersama kuah sambalnye..lagilagi terangkat la rasanya..
Pecite anak bujangan tu pulak?..takkan nasi dan sayur ajer, ke makan sardin gak???...no..no..no..siap goyang jari telunjuk tanda tak mahu...dan inilah lunch anak bujang tu harini...bertambah 2x..pastu tergolek tak sedar lagi sampai laa ni,...sampai mama berjaya tukar template baru dia tak bangunbangun lagiii...best la tu tido hujanhujan begini...

October 29, 2010

hitam manis si buah manggis, manis lagi si hitam yang ini :D

for sureee...pic yang kene puji kena letak memula...
(merasmikan entry)

selalu pun yang menjadi pujaan, menjadi igauan mesti la yang indah-indah sahaja..yang cantik di pandangan..selera kalau nak ngap???...sedap dimakan
...becerita tentang sedap dimakan..dah tentu entry makan-makan ni..Yup!betul3x ;D
sedap dimakan menjadi pujaan sepanjang zaman..kuikuikui..tetapi buruk pada pandangan :(

jeng...jeng...jeng...mempersembahkan suatu hidangan..
haishh..termalu sendiri, tetiba?
yup!..inilah pujaan, lagi hitam...lagi kemek...tapi crunchyssss(takserapminyaksstau ;D)...dan sweetssssekali..lagilagi suke yang begini dari yang bulatbulat comeylote..cantekuning berseri..kalau baling kat dinding boleh terpelanting hilang tak jumpe cari...kalau si hitam yang ni, mertua tegur tak cukup tepung pun tak amek hati..kerna cukop puehati..dahtu melantak la ngko sorang diri..
ohhh!kasihan..."silaulang3x"

October 27, 2010

tiba-tiba suke oren?

pulakkkkk!
chantek eyh!...serius chantekkkk :D

bukan kerana terpengaruh dipengaruh mempengaruh atau lain-lain pengaruh lagi laa,

seperti ini?

atau ini?....outstanding?....:(

mungkin ini?..ni lain ni, dah bab lain ni..next..next...entry kite cerita,k :)

tapiiiiii..jangan yang ini...(...No...no...noooo)

pantang betul budak bertuah ni nampak kelibat atok bean tu,cepat jer click..dah takpandang yang lain dahhh
haishhh..bikin masalah bin problem ni...terpengaruh yang bukanbukan pulak nanti.

serba sket tentang oren,

Like red, orange draws attention and energy, but unlike intense red, it’s a little more soothing. While orange is a difficult color for some skin tones to pull off, if you have the coloring to work it, orange will help put you in a positive, energetic mood.

October 23, 2010

try n error...cungkil rahsia nasi daging terbaek!

nasi daging lagiii...yup!
asal masak nasik..mesti nak kena feel tumis-tumis, bila dah wangi sedapor tu, laju-laju Luqman datang tolong kat sinki :D,teman mama sampai siap masak,dah hidang chantek-chantek, kena tukar baju la plak, almaklum dah lencun tolong mama kat sinki tak gerak-gerak..

hari ni try resepi hafal dari internet..hafal yang tak tahan tu :D
bahan-bahan main ingat..ingat lupa pulak, nak refer balik Luqman asyik layan Pocoyo
memang susah la nak pinjam..kalu on pc karang berjam-jam pulak kat situ..
TAPI..ok plak resepi ingat..ingat lupa hari ni, abaikan pada rupanya yang mungkin terlebih sostomato agaknya..tapi tetap dan tetap akan mencuba lagi mencari resepi nasi daging..try n error...sehingga berjumpa nasi daging terbaekkk kat tekak ni la,lain orang lain citarasa,
tak gitu?
lawannya pulak...ah, takda maknanya air asam..dalca bagai, Luqman tak pandang semua tu, kalau ayah ada lain laa cerita..
senang kerja...daging yang direbus untuk dapatkan air daging tu takpayah la dimasak bersama nasi...sebaliknya digoreng separuh garing..pastu tumis plak jadikan dendeng :)

October 22, 2010

from Vietnam with luv :)


dalam kita bersuka berhuha-huha
ingat-ingat jugak ler
pada mereka-mereka yang berdukacita....

October 20, 2010

Till then.....

jalan-jalan...jalan..jalan...jalan...

...melampauweyyy we'ols ni...
(mengaku sendiri-sendiri dalam hati sahaja,ok!)

dah 20hb tapi dok cerita pasal 10hb tak habih-habih lagi...tengok!Melaka dah maju 20hb,takmo..takmo pandang belakang lagi...bila nak maju ke depan ni???
expired daa..basi tau tak?dah basi...tapi masih nak berbasa-basi kat sini,bley???
ok! ok! last..but not least..
letak la satu lagi entry, kira entry penutup untuk siri pengembaraan we'ols tu ;D
kot-kot next..next...maybe next..next..next weekend we'ols kembara lagi ke belantara tu..
hurmm..pastu cepat-cepat letak cerita freshsss..baru la ada umpphhh!


ok! sambung cerita sket..lepas dah dapat naek tram...tram pun gerak balik ke pangkal jalan..tapi di tengah jalan we'ols dah turun...turun sebab ada yang tahan tram dan tram pun berhenti?...ke turun sebab kasihan yang nak naek tram tu karang tak dapat seat plak?...ke turun sebab we'ols terpandang suatu pemandangan indah dari celahan pokok?...ke turun sebab we'olsssss yang ramai dalam tram tu berpusu turun?...ke tiada satupun yang berkenaan dalam jawapan di atas?...ke boleh la pikir sendiri nak turun ke tak sebab tram dah behenti ni...@dok dendiam kang tram tu bawak we'ols hingga ke pangkal jalan :D

pening?....abaikan, tengok-tengok gambar-gambar pulak....

turun dari tram ke persimpangan dilema!mauuu 2kilo lebih dari empangan baru...seperti terpahat kat batu tu, nampak?
...apa agaknya yang menarik kat situ...?

inikah?
"jangan pulak nak ikut teladan satu siri dongeng kat tv tu..monyet yang cepat-cepat ngaku dah berhari tak makan bila nampak pokok-pokok cili sedang merah ranum"...tak pasal-pasal digelakkan monyet yang banyak bergantungan kat atas tu!

we'ols penggemar cendawan goreng tepung,ok!...besar..besar..dan besar-besar cendawan sekeras batu ni kat situ..situ le taman cendawan :D

tapi...tapi...tapi...view kat belakang tu yang sebenarnya tarik we'ols turun dari tram tadi...singgah sebab sebelum-sebelum ni pun belum penah singgah ke sini...bersebelahan rumah 4musim tu saja pun.

haaa..naek-naek..jemput naek, jangan nak malas-malas..baek untuk kesihatan jugak ni..untung-untung sampai atas nanti boleh nampak bumbung umah we'ols :)

motif???...encik-encik cintahati dan telunjuk,..ke tunjuk?..:D

ni baru structure jer ni...model banglo untuk mama,kan ayah ;)
tepi tasik?...approved!..dalam hutan? erk!..ohh tidakkkk...FULLSTOP!

ohhh..tengok apa tuuu..feeling tengah memancing kot?


mama pun nak jugakkkk...kemucut manyakkk!

last untuk semua....terimalah setompok bunga kaler purple..kenapa purple?
kaler 'trademark', ok...nampak tak?bunga kepada sejenis tumbuhan maha berguna kepada we'olssssss yang bergelar perempuan ni...cepat ngaku, sapa tak kenal a.k.a tak tahu menahu pasal tumbuhan ni?

October 19, 2010

cerita berepisod sudah ada sambungan nyeee ;D

lama tak....lama tak...lama sungguh lama baru hari ni siap sambungannyeee..lama tak lama...lebihkurang sama lama we'ols dok sendat ketat dalam kenderaan berdriver tu..yang nak kata bas tak bas..ketapi jauh skali..kerana nama dia 'tram'.
berkilo kilometer jugak la dok hinggot hinggai dengan tram tu...tiba-tiba dia berhenti..ooo, jalan mati sudah!!!kenampakan pula segrombolan uolsssss jalan laju-laju nak naik tram..tram padat la eh?..oh kasihan...we'ols bersama we'olsss yang baekhati ini pun turun..kasi chance uolsssss tu naek tram tu plak...

ada apa kat situ???..jom tengok bersama-sama :)

group leader di pendakian menuju ke puncak...curam gak eyh???

oooo...kalau menapak..makan hari makan siang makan malam..baru sampai agaknya, jauh nun terceruk di perut hutan.

group leader yang dikawal ketat-ketat oleh puan bendahari...risau menengokkan keghairahan orang yang pantang nampak air ni...terjun kang..terjun kang!!!

layankan sebentar puan bendahari pulak yang pantang nampak orchid...padahal sekuntum orchid pun tak ada pada hari tu,tengok muka protes si group leader :D

dek kerana group leader tiba-tiba tidak dapat bergerak...terkesima melihat fish...fish...fishhh...sana fish, sini fish, situ fish...encik bodyguard kena la dukung kerana masa tidak berhenti di situ :d


okey la letak satu gambar fish yang dok pusing laju-laju tapi dok tang tu jugak kat sini.

kembali normal bila gambaran fish sudah hilang dari penglihatan...

kelihatannya...group leader sudah tidak sabar mahu bergerak ke lokasi seterusnya,
tapi
driver mana driver???kenapa tak datang jemput we'ols dan we'olssssss...lagi ni???
.....tunggu tram datang amek we'ols dulu, k...:D


October 14, 2010

episod1-siri pengembaraan ke belantara belakang rumah we'ols :D

intro!...mari melihat beberapa gambar yang di copy dari google...
Sila masuk ikut pintu yang disediakan kalau tidak mahu dicekup renjer hutan..kesah ke kalau kena buat satu pusingan maha besar untuk sampai ke 'selamat datang' ni...kesah ke kalau dapor berjiran dengan belantara ni???

selesai membeli tiket untuk kereta...selesaikan pula membeli tiket untuk orang dalam kereta...tiket berasingan ok!..cian kereta walau dah beli tiket tapi u tak boleh ikut ok!u kena tinggal dok dendiam di bawah pokok rendang2..jangan takut panas...juge ramai kengkawan.kan ;D

kereta dah kene tinggal..habis..menapak la, dah nama pun mahu mengembara menjelajah hutan,kan?...jangan risau, kita ada pilihan...kita masih boleh memandu dalam ini hutan, sila beli tiket untuk kenderaan tunggangan..pulak.

settle membuat pilihan nak menapak ke nak bekenderaan?...selamat masuk ke dunia pengembaraan we'ols...di suatu pagi ahad berharibulan seploh.seploh.doplohseploh.
Papehal pun,...group leader mesti enterprem dulu ;D

yang ni plak..group leader bersama assistant a.k.a bendahari terjun pada hari kejadian.
hahaha..sapa suruh usung handbag gedabak masuk hutan, kan dah kena pau :D

sorang lagi ahli kumpulan..penting yang sorang ni, tu tengah kusyuk baca map..ni pun merangkap assistant a.k.a bodyguard group leader juge ni..takdak dia,tak menjadi la pengembaraan kali ni :D

tadi tu...we'ols tengah beratur...kerana we'ols memilih untuk bersiar ke dalam hutan..menaiki kenderaan yang disertakan driver...driver yang akan membawa we'ols menjelajah ke seceruk hutan..amacam?..hebat tak pilihan we'ols..ni la rupe bentuk kenderaan beserta driver itu :D
naek jerr..dah tak payah nak beli2 tiket lagi dahhh.
ok?..jumpa we'ols di episod seterusnye ye...daaaa...dadidudidada..dadaaa..:D